Apvienotajā karalistē viedokļi dalās – prezervatīva noņemšana bez otra piekrišanas ir vai nav pielīdzināma izvarošanai?Ārzemēs
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 08:44
  • LA
  • 10

Apvienotajā karalistē viedokļi dalās – prezervatīva noņemšana bez otra piekrišanas ir vai nav pielīdzināma izvarošanai?

Izpratne par “nozodz lietu”

Apvienotajā Karalistē viedokļi par prezervatīva noņemšanu bez otra piekrišanas ir dalīti. Pētījums, kuru veica Londonas Universitātes koledža (UCL), liecina, ka aptuveni desmitā daļa britu jauniešu, cilvēku, kas jaunāki par 25 gadiem, nav pārliecināti vai netic, ka šāds akts ir noziegums. Šī situācija rada bažas attiecībā uz izpratni par seksuālo piekrišanu un atbildību šādās situācijās.

Pētījuma rezultāti

Tiešsaistes pētījumā piedalījās 1729 cilvēki vecumā no 18 līdz 25 gadiem. Kreizēta viedokļu spektra vidū, daudzi respondenti uzskata, ka prezervatīva noņemšana erotiskā akta laikā nav pietiekami nopietna, lai tai piešķirtu juridisku nozieguma statusu. Šāda nostāja norāda uz klasiskajām problēmām saistībā ar seksuālo izglītību un sociālo normu atzīšanu.

Sabiedrības reakcija

Sabiedrībā ir asas diskusijas par šo tēmu. Daži eksperti un sabiedriskie darbinieki izsaka bažas par to, kā šādi uzskati var veicināt seksuālo vardarbību un uztveri par sieviešu un vīriešu tiesībām. Daudzi uzsvēra, ka izpratnes trūkums par piekrišanu var novest pie nopietnām sekām, ne tikai individuālā līmenī, bet arī plašākā sociālā kontekstā.

Izglītības loma

Lai risinātu šo problēmu, ir nepieciešama palielināta uzmanība uz seksuālo izglītību jauniešu vidū. Izglītības programmas, kas uzsver piekrišanas un atbildības nozīmi, varētu palīdzēt mainīt esošos uzskatus un radīt drošāku vidi visiem.

Nākotnes perspektīvas

Šī pētījuma rezultāti liek domāt par nepieciešamību attīstīt politikas un iniciatīvas, kas paskaidro viedokļus par seksuālo piekrišanu un nosaka skaidras robežas attiecībā uz vīriešu un sieviešu uzvedību guļamistabā. Tikmēr sabiedrībā turpinās diskusijas, un jācer, ka šīs sarunas veicinās izpratni un atbildīgu rīcību nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas