• 2024. gada 25. augusts 11:03
  • TV3
  • 5

Ar autocisternas skaņas signālu palīdz noklīdušajam izkļūt no meža Preiļu pusē

Jautājums par meža apmaldīšanos Preiļu pusē

Sestdien, 2023. gada 14. oktobrī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma ziņas par cilvēku, kurš apmaldījies meža teritorijā Preiļu novada Rožkalnu pagastā. Šī situācija izsauca steidzamu glābšanas operāciju, jo apmaldīšanās mežā var radīt nopietnas briesmas, īpaši, ja cilvēks paliek neziņā par savām atrašanās vietām un sāk samazināt iespējas atrast ceļu mājup.

Glābšanas operācija ar autocisternu

Glābēji rīkojās ātri un efektīvi. Ar autocisternas skaņas signālu palīdzību tika mēģināts piesaistīt noklīdušā personas uzmanību. Šāda metode ir pierādījusies veiksmīga, jo skaņas signāli var palīdzēt apmaldījušam atrast virzienu uz glābējiem un paātrināt viņa izkļūšanu no meža. Šī situācija uzsvēra ne tikai glābēju profesionalitāti, bet arī nepieciešamību veikt preventīvus pasākumus, lai izglītotu sabiedrību par drošību mežā.

VUGD aicina būt piesardzīgiem

VUGD aicina ikvienu būt īpaši uzmanīgiem, dodoties uz mežu, un ieteic izstrādāt plānu par ceļu, kā plānots doties mājup. Izmantojot GPS ierīces vai pat iepriekš izveidotas kartes, cilvēki var samazināt risku apmaldīties. Šis incidents kalpo kā atgādinājums, ka mežs var būt bīstams, ja tajā nav nepieciešamo zināšanu un sagatavošanās.

Noslēgumā

Apmaldīšanās mežā ir situācija, kuru ikviens var piedzīvot. Tomēr šis gadījums, kad glābēji veiksmīgi izmantoja autocisternas skaņas signālu, pierāda, ka ar pareizu rīcību un glābēju apņēmību var izkļūt pat no bīstamākajām situācijām. Sabiedrībai ir jāizprot arī sava atbildība un nepieciešamība sagatavoties, dodoties piedzīvojumos dabā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas