• 2024. gada 13. augusts 12:30
  • TV3
  • 10

Baraviku laiks ir sācies! "tv3.lv" lasītāji dižojas ar brangām sēnēm

Baraviku laiks ir sācies!

Siltie, bet lietainie laikapstākļi, kas pēdējās nedēļās valda Latvijā, ir radījuši ideālus apstākļus sēņu audzēšanai mežos. Baravikas, kas ir iecienītas gan sēņotāju, gan gardēžu vidū, ir sākušas augt kuplās grupās. Tas iepriecinājis ne tikai dārzniekus, bet arī sēņotājus, kuri jau steidz iegūt krājumus.

Tv3.lv lasītāju sēņu trofejas

Portāls “tv3.lv” ir saņēmis vairākus attēlus no saviem lasītājiem, kuri dižojas ar saviem sēņu atradumiem. Sēņošanas entuziasti parādījuši savus spēcīgos baravikas un bekas eksemplārus, kas solās būt ne tikai garšīgi, bet arī visai ievērojami. Šie attēli kalpo par pierādījumu tam, cik ražīga ir šī vasara sēņošanai.

Meža aizraujošie noslēpumi

Ikviens sēņotājs zina, ka mežs slēpj ne tikai baravikas, bet arī citas garšīgas sēnes. Arī bekas, kas ir līdzīgas baravikām, ir ieguvušas popularitāti sezonā. Daudzi apgalvo, ka tieši šogad sēnes aug bagātīgāk nekā citus gadus, un tas izsaka vēlmi izpētīt meža noslēpumus jaunā, apvienotā pārgājienā.

Drošība un ilgtspējība sēņošanā

Neraugoties uz pozitīvajiem ierakstiem un entuziasmu par sēņošanu, svarīgi ir atcerēties arī par drošību. Sēņotājiem ir jābūt uzmanīgiem, jo daudzas sēnes var būt indīgas. Ieteicams nodrošināties ar pareizām zināšanām par sēņu atpazīšanu un gan ludināt draugus, gan ģimeni pievērst uzmanību vides ilgtspējībai, lai nākamajās sezonās varētu turpināt baudīt šo skaisto aktivitāti. Hesot ar paveikto šosezon, mēs aicinām visus sēņotājus dalīties ar saviem kompozīcijām un stāstiem, lai kopīgi gūtu prieku no dārgajām sēnēm, ko mežs mums piedāvā!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas