Bijusī ministre Muižniece: Man teica, ka esmu briesmoneSlavenības
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 10:30
  • NRA
  • 6

Bijusī ministre Muižniece: Man teica, ka esmu briesmone

Bijusī ministre Muižniece: Man teica, ka esmu briesmone

Bijusī izglītības ministre, Anda Muižniece, nesen atklāja, ka ir saņēmusi nepatīkamas atsauksmes par savu darbu un tālmācības skolu sistēmu Latvijā. “Man tika teikts, ka esmu briesmone, taču es tikai centos palīdzēt bērniem iegūt labāku izglītību,” atminas Muižniece. Viņas nākotnes plāni, kā arī viedoklis par izglītības sistēmu turpina izraisīt plašas diskusijas sabiedrībā.

Matemātikas eksāmena rezultāti un tālmācības skolu problēmas

Pēdējās izmaiņas izglītības sektorā arī izgaismojis neapmierinošos rezultātus matemātikas eksāmenā. Saskaņā ar žurnāla "Ir" veiktajiem pētījumiem, viszemākos rezultātus sasniedz tālmācības skolu audzēkņi, kas beidz 9. klasi. “Mēs redzam, ka tālmācības daudzviet kļūst par manipulāciju rīku, kas ne vienmēr nodrošina kvalitāti,” piebilst eksperti.

Tālmācības privātskolu bizness plaukst

Lai gan tālmācības skolu audzēkņi nespēj lepni rādīt labus rezultātus, privātās tālmācības skolas turpina plaukt un attīstīties. Tas ir radījis bažas par izglītības kvalitāti un tās pieejamību visiem bērniem. “Tālmācības privātskolas ir kļuvušas par pelnošu biznesu, bet cik bērnu patiešām gūst labumu no šīm izglītības iestādēm?” jautā Muižniece.

Aicinājums uz pārmaiņām izglītības sistēmā

Muižniece uzsver, ka Latvijai steidzami nepieciešamas izmaiņas izglītības sistēmā, lai nodrošinātu visiem bērniem kvalitatīvu mācību pieredzi. “Mums ir jāatrod veidi, kā paaugstināt vispārējo izglītības līmeni un sniegt visiem bērniem vienlīdzīgas iespējas,” viņa secina. Neliekot malā privāto skolu nozīmi, Muižniece uzsver, ka šajās izglītības iestādēs jānodrošina augstāka kvalitāte un atbilstošs atbalsts bērniem.

Secinājumi un nākotnes izaicinājumi

Kā liecina pieredze un analīze, izglītības sistēmā Latvijā pastāv daudzi izaicinājumi. Bijusī ministre Muižniece aicina gan politiķus, gan pedagogus ņemt vērā uzsvēršanas nepieciešamību veidot kvalitatīvu izglītību, kas plūst ne tikai no privātajām iestādēm, bet arī no sabiedriskā sektora. “Mums ir jāstrādā kopā, lai radītu vidi, kurā katrs bērns var attīstīties un gūt panākumus,” piebilst Muižniece.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas