• 2024. gada 30. augusts 00:00
  • Delfi
  • 7

Bukains ar bērnu aizsupoja uz Krieviju – vai palielinājušās mātes izredzes atgūt meitu?

Latvijas iestāžu centieni

Lai gan sabiedrībā viedokļu apmaiņa par piecgadīgās Monikas Bukainas un viņas tēva Staņislava Bukaina situāciju ir mazliet pierimusi, Latvijas atbildīgās iestādes turpina aktīvi strādāt pie bērna atgriešanas mājās. Jūlija beigās Bukains nolēma doties uz Krieviju kopā ar meitu, radot bažas par bērna drošību un labklājību.

Neierastā ceļojuma metode

Bukains par ceļojumu izmantoja neierastu metodi - supošanu, kas piesaistīja robežsargu uzmanību. Šāda rīcība rada jautājumus par izvēlētajiem līdzekļiem, lai izvairītos no Latvijas varas iestādēm, un šķiet, ka šī stratēģija ir bijusi apzināta. Pēc ceļojuma Bukains sniedza interviju Kremļa propagandas medijam, apgalvojot, ka meita ir viņa "drošā aprūpē".

Oficiālās protesta notas un bērna drošība

Latvijas Ārlietu ministrija turpina cīnīties par Monikas atgriešanu, iesniedzot vairākas oficiālās protesta notas Krievijas pusē. Ministrijā apliecināja, ka ir saņemta mutvārdu informācija no Krievijas, ka bērns atrodas drošībā. Tomēr Latvijas iestādes uzstāj, ka šāda situācija ir nepieņemama, un veiks visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu meitas atgriešanu mātei.

Vai mātei ir cerības atgūt meitu?

Lai gan situācija ir sarežģīta, Latvijas varasiestādes strādā pie visiem iespējamajiem risinājumiem, kā atgūt Moniku Bukainu. Mātes izredzes iegūt meitu atpakaļ ir atkarīgas no turpmākā dialoga ar Krieviju un starptautisko organizāciju atbalsta. Daudzi eksperti uzsver, ka starptautiskā sabiedrība varētu nospēlēt svarīgu lomu, veicinot Latvijas prasības un palīdzot mātei saskarties ar sarežģīto situāciju.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas