• 2024. gada 21. augusts 17:06
  • TV3
  • 7

Čehova teātris atklātā vēstulē komentē izskanējušos pārmetumus par krievu valodas lietojumu

Teātra atbilde uz diskusijām

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris ir izteicis vēlmi aktīvi iesaistīties publiskajā diskusijā par krievu valodas lietojumu, reaģējot uz nesenajiem pārmetumiem. Teātris uzsver, ka ir svarīgi radīt inteliģentu un jēgpilnu dialogu, kas ļautu visiem interesentiem saprast viņu pozīciju un attiecības ar valodu, kuri ikdienā skar mākslu un kultūru Latvijā.

Teātra darbības iezīmes pēdējo divu gadu laikā

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris pēdējo divu gadu laikā ir strādājis pie dažādām atšķirīgām izrādēm, kas cenšas reflektēt par sabiedrībā notiekošām pārmaiņām un izaicinājumiem. Teātra repertuārs bagātināts ar mūsdienīgu dramaturģiju, kas veido dzīvīgu un aktuālu sarunu par identitāti, kultūru un valodu, kas ietekmē ikdienu.

Krievu valodas izmantošana publiskajā komunikācijā

Teātris ir norādījis, ka krievu valodas izmantošana ir būtiska, lai noturētu un attīstītu vēsturiskās un kultūras tradīcijas, kas ir cieši saistītas ar Latvijas krievvalodīgo sabiedrību. Viņi uzsver, ka valoda nav tikai saziņas līdzeklis, bet arī kultūras mantojuma elements, kas palīdz saglabāt un nodot tālāk nākamajām paaudzēm.

Apņēmība saglabāt dialogu

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris ir apņēmies turpināt aktīvu dialogu ar sabiedrību, uzsverot izprati un cieņu pret dažādām kultūras identitātēm. Teātris cer, ka šī atklātā vēstule kalpos kā aicinājums uz diskusiju par valodas, kultūras un identitātes jautājumiem, kas ir aktuāli un svarīgi visā Latvijas sabiedrībā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas