• 2024. gada 24. augusts 12:44
  • TV3
  • 6

Dārznieki ir nosaukuši precīzu laiku, kad apsmidzināt augus, lai tas darbotos

Aktuālā informācija par smidzināšanu

Dārznieki ir izstrādājuši precīzu laiku, kad visefektīvāk apsmidzināt augus, tādējādi palielinot produkta iedarbību un uzlabojot augu veselību. Bieži vien dārza saimnieki izvēlas smidzināt augus, izmantojot laika apstākļu noteiktos nosacījumus — nav vēja, nekrīt rasa vai nokrišņi. Tomēr, lai sasniegtu optimālu rezultātu, būtiska ir arī diennakts stunda.

Labākie laiki smidzināšanai

Pētnieki norāda, ka labākie laiki augiem piemērotu pesticīdu un mēslošanas līdzekļu smidzināšanai ir agrs rīts vai vēls vakars. Ūdens iztvaikošana ir zemāka, temperatūra ir mazāka, un, nereti, arī vējš ir mazinājies. Šie apstākļi palīdz nodrošināt, ka izsmidzinātais preparāts paliek uz lapām ilgāk un tiek labāk absorbēts.

Izvairīšanās no laika apstākļu ietekmes

Svarīgi atcerēties, ka smidzināšana jāveic attiecīgajos laika apstākļos. Lietus, pārmērīgs vējš vai rīta rasa var novest pie tā, ka produkts tiek izskalots, vai tā iedarbība tiek mazināta. Tādēļ ir jāraugās ne tikai uz dienas laiku, bet arī jāseko līdzi laika prognozēm.

Produktu efektivitātes paaugstināšana

Lietojot specifiskus produktus talka augiem, ir vēlams izstudēt to lietošanas instrukcijas. Daži preparāti efektīvāk darbojas, ja tiek izmantoti konkrētās gaisa temperatūrās vai mitruma apstākļos. Tāpēc dārzniekiem ir nepieciešams regulāri sekot līdzi ne tikai augiem, bet arī apkārtējai videi un laikapstākļiem.

Secinājums

Izpratne par labākajiem laikiem augiem piemērotu smidzināšanas līdzekļu lietošanai var ievērojami uzlabot dārza ražību un veselību. Palielinot dārzkopības tehnoloģiju zināšanas, dārza saimnieki var nodrošināt sekmīgāku augšanas procesu un iegūt labāku ražu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas