Digitālās drošības eksperts: Kamēr vien aplikācija ir lietojama, nav jāpiekrīt tai nodot visus datus
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 15:34
  • LSM
  • 5

Digitālās drošības eksperts: Kamēr vien aplikācija ir lietojama, nav jāpiekrīt tai nodot visus datus

Digitālās drošības izaicinājumi mūsdienās

Nereti, mēģinot pievienoties dažādām digitālajām platformām, mēs paši brīvprātīgi piešķiram aplikācijām piekļuvi mūsu personīgajiem datiem. Piemēram, instalējot jaunu lietotni, mēs nereti piekrītam dalīties ar mūsu kontaktu sarakstu, atrašanās vietu un vēl daudz ko citu. Taču, vai tiešām visām šīm aplikācijām ir nepieciešama tik plaša piekļuve?

Risinājumi un padomi lietotājiem

Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" digitālās drošības eksperti Kirils Solovjovs un Gints Mālkalnietis uzsvēra, ka tas, ka lietotne ir izmantojama, nenozīmē, ka tai ir jāsniedz piekļuve visiem mūsu datiem. "Ja lietotne strādā arī bez pilnīgas piekļuves, nav jāpiekrīt visiem datu piegādes nosacījumiem," norādīja Solovjovs.

Kāpēc ir svarīgi apzināties datu nodošanu

Izpratne par to, kādus datus mēs nodošanas procesā piešķiram, ir būtiska. Katrs no mums var kļūt par mērķi kiberuzbrukumiem, ja savus datus nododam bez atbilstošas aizsardzības un rūpības. Mālkalnietis piebilda, ka lietotājiem ir jārūpējas par savu privātumu un jāseko, kas notiek ar viņu datiem.

Noslēgumā: Rūpīgi izvērtējiet prasības

Digitālajā laikmetā ir svarīgi būt apdomīgiem, piekrītot privātuma politikām un datu pārsūtīšanām. Rūpīga piekļuves tiesību izvērtēšana un kritiska attieksme pret nepieciešamību sniegt savus datus var palīdzēt nodrošināt jūsu digitālo drošību. Tāpēc, pirms ļaut aplikācijām piekļūt jūsu personīgajiem datiem, apdomājiet, vai tas tiešām ir nepieciešams.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas