• 2024. gada 8. augusts 12:42
  • Delfi
  • 174

"Dodamies sērfot Portugālē". Kā jauniešiem no Latvijas nometne beidzās nesākusies

Ceļojuma plāns un galvenais mērķis

"Dodamies sērfot Portugālē" – šis apgalvojums raksturo nometni, ko organizēja ceļojumu operators "fisom.lv". 12 dienu ilgo piedzīvojumu plānoja ne tikai sērfot Atlantijas okeāna viļņus, bet arī izpētīt dažādas Eiropas valstis ceļojuma laikā. Tomēr, kas būtu jādara, ja jūsu atlaseja par piedzīvojumiem izrādās dramatiskas neveiksmes?

Ceļa problēmas un jauniešiem radītais stress

Ceļojuma bērni, kuri devās pavadīt vasaru sērfingā, piedzīvoja nepatikšanas jau pašā ceļojuma sākumā. Viens no trim autobusiem ceļā saplīsa, un, lai gan tas ir katram ceļojumam neizbēgami, šajā gadījumā tas nozīmēja, ka daļa jauniešu palika bez iespējas turpināt ceļu uz Portugāli. Naktī viņiem nācās nakšņot ceļa malā, gaidot risinājumu, ko organizatori neizdevās sniegt.

Paziņojumi un vecāku bažas

Kamēr acīmredzami dramatiskās situācijas turpinājās ceļā, organizatori nolēma izslēgt telefonus, izslēdzot saziņu ar vecākiem. Šī rīcība radīja papildu satraukumu un bažas, jo daudzi vecāki saņēma tikai pārsūtītas ziņas par notiekošo, kas neapmierināja viņu vēlmi būt informētiem par viņu bērnu drošību un labklājību.

Secinājums un nākamie soļi

Šāds incidents ir veidojis neaizmirstamu pieredzi, taču diemžēl ne tādā veidā, kāda tika plānota. "fisom.lv" vēl joprojām ir jāsniedz atbilde par radušos situāciju, kā arī jāizpēta, kā nākotnē nodrošināt labāku organizāciju un drošību jauniešu ceļojumos. Pagātnes notikumi liecina, ka neatkarīgi no plāniem, ceļojumi var dot ne tikai prieku, bet arī izaicinājumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas