Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)Ekonomika
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 25. jūlijs 15:51
  • VS
  • 5

Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Video skaties šeit

Kredītvēstures nozīme un ietekme uz aizdevumiem

Kredītvēsture ir neatņemama sastāvdaļa, ja runājam par finanšu saistībām, tostarp, kad cilvēki vēlas saņemt aizdevumus bankās. Kredītvēsture veidojas no visām cilvēka veikto finanšu darījumu aktivitātēm – no parādiem un maksājumiem līdz pat visām saistībām ar dažādiem pakalpojumiem. Kā skaidro mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais, katrs kavēts maksājums var kaitēt kredītvēsturei un samazināt iespēju saņemt bankas aizdevumu.

Izplatītākie mīti par kredītvēsturi

Saskaņā ar ekspertu, pastāv vairāki maldīgi uzskati par kredītvēsturi, kas var radīt nevajadzīgas bažas un pomīcības: 1. **Mīts: Kavētie maksājumi netiek ņemti vērā.** Bankas izvērtē visus maksājumus, ko klients veicis, tai skaitā rēķinus par pakalpojumiem, piemēram, internetu vai telefonu. Tādēļ, izvairījoties no savlaicīgu rēķinu apmaksas, var iznīcināt savas iespējas nākotnes aizdevumiem. 2. **Mīts: Kredītvēstures ierakstus var dzēst.** Iekļautie ieraksti par kavētajiem maksājumiem saglabājas vismaz 10 gadus, un to izslēgšana ir neiespējama. Ja kāds piedāvā tādu pakalpojumu, īpaši jāuzmanās, jo tas var būt krāpniecība. 3. **Mīts: Nav svarīgi, cik ilgi tiek kavēta maksājumos.** Patiesībā ilgstoša maksājumu kavēšana negatīvi ietekmē kredītvēsturi, un jo ātrāk tiek atmaksāti parādi, jo mazāku ietekmi tie atstāj uz kredītvēsturi.

Regulāra rūpe par finansēm

Lai saglabātu pozitīvu kredītvēsturi, eksperts iesaka ikdienā piekopjiet pārdomātus finanšu ieradumus. Nepieciešams apdomīgi pieņemt lēmumus par lieliem pirkumiem un savlaicīgi apmaksāt visus pakalpojumu rēķinus, kā arī jau esošos kredītus. Turklāt ieteicams izveidot "drošības spilvenu", kas palīdzēs rīkoties ārkārtas situācijās. Šāds uzkrājums, vismaz 500 eiro apmērā, var kļūt par būtisku palīdzību grūtībās.

Secinājums

Kredītvēsture ir kā cilvēka reputācija finanšu pasaulē. Ilgtermiņā pieņemot atbildīgus lēmumus un laikus izpildot savas saistības, ir iespējams veidot pozitīvu kredītvēsturi. Tādējādi sabojāta kredītvēsture var radīt būtiskas problēmas, ja nepiegriežam uzmanību ievērojošajām finansēm un aizdevumu saistībām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas