Fon der Leiena atsakās tikties ar Serbijas premjeru pēc viņa tikšanās ar Krievijas ekonomikas ministruĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Fon der Leiena atsakās tikties ar Serbijas premjeru pēc viņa tikšanās ar Krievijas ekonomikas ministru

Urzula fon der Leiena atsakās no tikšanās ar Serbijas premjerministru

Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena piektdien pieņēmusi lēmumu atcelt plānoto tikšanos ar Serbijas premjerministru Milošu Vučeviču. Šis lēmums nāk pēc tam, kad Vučevičs iepriekš tikās ar Krievijas ekonomikas attīstības ministru Maksimu Rešetņikovu.

Politiskā spriedze un saspīlējums

Fon der Leiena lēmums atcelt tikšanos ir skaidrs signāls par Eiropas Savienības (ES) attiecībām ar Serbiju, kuras ārpolitikas lēmumi ir kļuvuši par nepārprotamu spriedzes avotu. Serbija jau ilgstoši mēģina izlīdzināt savas attiecības starp ES un Krieviju, bet tikšanās ar augsta ranga Krievijas amatpersonu noteikti radīs papildu jautājumus par tās nākotnes kursu.

Serbijas pozīcijas un reakcijas

Serbijas premjerministrs Miloš Vučevičs līdz šim ir centies nostiprināt sadarbību ar Krieviju, kas radījusi bažas Rietumos. Analītiķi norāda, ka šāda rīcība var ietekmēt Serbijas statusu kandidāta valstī uz dalību ES. Pagaidām nav skaidrs, kāda būs reagēšana no Serbijas puses uz šo notikumu un vai tā varētu mainīt Vučeviča politiku.

Kopsavilkums

Urzulas fon der Leianas lēmums atcelt tikšanos ar Serbijas premjerministru ir skaidrs vēstījums no ES, kas uzsver nepieciešamību pievērst uzmanību dalībnieku ārpolitikas izvēlēm. Tas rada jautājumus par nākotnes attiecībām starp Serbiju un Eiropas Savienību un liek domāt, ka politiskā situācija Balkānos var piedzīvot jaunas pārmaiņas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas