Franči dominē grozu tuvumā, Latvija ceturtdaļfinālā trāpa divus no 25 trejačiem

Latvijas U16 basketbola komanda ceturtdaļfinālā pret Franciju

Latvijas U16 basketbola izlase, kas šobrīd piedalās Eiropas meistarsacīkstēs Krētas salas pilsētā Iraklijā, ceturtdaļfinālā neizdevās parādīt iepriekšējo spēļu meistarību un piedzīvoja zaudējumu pret Francijas komandu ar rezultātu 41:66. Šī spēle atklāja būtiskās atšķirības starp komandām, īpaši saskaroties ar izteiktiem favorītiem.

Franču dominēšana grozu tuvumā

Francijas izlase demonstrēja izcilu sniegumu, pārņemot kontroli pār spēli no pirmajām minūtēm. Viņu spēlētāji agri ieguva pārsvaru, pārliecinoši kontrolējot grozu tuvumu, turklāt izcēlās ar lielisku atlēkšanas bumbu kontroli. Latvijas komandai bija grūtības pārlauzt francūžu aizsardzību, kas nostiprinājās un neļāva iespējamajiem pretuzbrukumiem ieņemt vietu pie groza.

Latvijas precizitāte trīspunktu distancē

Latvijas spēlētāji, lai arī centās atgūt iniciatīvu, piedzīvoja grūtības precizitātē no trīspunktu līnijas. No 25 izsistajiem trīspunktu metieniem tikai divi panāca mērķi, kā rezultātā komandas spēles gaita stipri ietekmējās. Šāds zemais precizitātes procents apliecina, cik sarežģīti ir spēlēt pret augstas klases komandu, kāda ir Francija, kuras aizsardzība neļāva īstenot plānotās stratēģijas.

Skatu uz nākotni

Neskatoties uz zaudējumu ceturtdaļfinālā, Latvijas U16 komanda ir guvusi vērtīgu pieredzi no šīs sacensības. Katrs spēlētājs ir guvis iespēju mācīties un attīstīties, un nākotne izskatās solīga. Izlases treneri noteikti analizēs šīs spēles kļūdas un mēģinās atrast veidus, kā uzlabot komandas sniegumu turpmākajās sacensībās, jo basketbols ir konstantas izaugsmes un attīstības process. Latvijas basketbols var pārvarēt šos izaicinājumus, un aizsardzība, kā arī agresīvākais uzbrukums varētu spēlēt milzīgu lomu, sekojot līdzīgiem pasākumiem nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas