Ģimenes ārstus mudinās vairāk runāt ar pacientiem par vakcinēšanas lietderībuLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 18:18
  • NRA
  • 5

Ģimenes ārstus mudinās vairāk runāt ar pacientiem par vakcinēšanas lietderību

Ģimenes ārsti aicināti uzsākt aktīvākas sarunas par vakcināciju

Imunizācijas valsts padome ir pieņēmusi lēmumu, kas mudinās ģimenes ārstus veikt aktīvākas sarunas ar saviem pacientiem par vakcinācijas lietderību. Šis solis ir būtisks, ņemot vērā vakcinācijas aptveres atšķirības dažādās prakse, kuras nereti raksturo zema vakcinācijas aktivitāte.

Uzmanība zema vakcinācijas līmeņa praksēm

Saskaņā ar aģentūras LETA sniegto informāciju, padome plāno apzināt ģimenes ārstu prakses, kurās konstatēta zemāka vakcinācijas aptvere. Šīs prakses tiks izvērtētas individuāli, lai saprastu, kādēļ pacienti nevēlas vakcinēties un ko var darīt, lai mainītu viņu nostāju.

Individuālas pārrunas ar pacientiem

Imunizācijas valsts padomes pārstāvi uzsver, ka individuālas pārrunas ar pacientiem ir izšķirošas, lai noskaidrotu viņu bažas un jautājumus attiecībā uz vakcināciju. Ģimenes ārstiem tiek aicināti aktīvi izskaidrot vakcinācijas priekšrocības un iespējamās blakusparādības, kā arī sniegt personiskus ieteikumus, kas varētu palīdzēt pacientiem pieņemt apzinātu lēmumu par vakcinācijas veikšanu.

Sabiedrības veselības uzlabošanas mērķis

Šī iniciatīva ir daļa no plašāka mērķa - uzlabot sabiedrības veselību un novērst potenciālas slimību uzliesmojumu riskus. Arī ģimenes ārstiem ir liela loma sabiedrības izglītošanā un informēšanā par vakcināciju kā efektīvu aizsardzību pret slimībām, kas var radīt nopietnas sekas. Padome cer, ka šī rīcība veicinās pozitīvāku attieksmi pret vakcināciju un sekmēs augstāku vakcinācijas aptveri visā valstī.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas