Hroza. Gads pēc nāves cirtiena. LTV reportāža no bēdu sagrautā Ukrainas ciema
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 17:30
  • LSM
  • 5

Hroza. Gads pēc nāves cirtiena. LTV reportāža no bēdu sagrautā Ukrainas ciema

Hroza: Gads pēc traģēdijas

Pirms gada, 2022. gada 5. septembrī, ukraiņu ciemā Hroza notika viens no šausminošākajiem notikumiem kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā. Krievijas raķetes trāpījums kafejnīcā iznīcināja ne tikai ēku, bet arī kopienas garu. 59 cilvēki zaudēja dzīvību, pulcējoties, lai pieminētu vietējo karavīru, kurš bija gājis bojā karā. Šī traģēdija paliek atmiņā kā brāļiem un māsām, vecākiem un bērniem atņemta iespēja būt kopā.

Ciemats pēc sadursmes

Pussim gadu pēc šī nežēlīgā uzbrukuma, Hroza joprojām atrodas sagrautā stāvoklī. Vairākas ēkas ir nopostītas, un iedzīvotāji atgriežas pie ikdienas dzīves apstākļu uzlabošanas. LTV reportāža atklāj, ka daudzi no ciema iedzīvotājiem joprojām cīnās ar psiholoģiskajām sekām, ko atstājusi šī traģēdija. Sabiedrības atbalsts un kopīgas piemiņas akcijas palīdz cilvēkiem dzīvot ar sāpīgajām atmiņām, tomēr zaudējumu ēna ir jūtama visur.

Atmiņu pieminēšana un solidaritāte

Vietējie iedzīvotāji regulāri rīko piemiņas akcijas, lai godinātu 5. septembra upurus. Šie notikumi kļūst par iespēju ne tikai atcerēties mirušos, bet arī stiprināt kopienas saikni. Bēru mielasta ilgas dzīvo katrā no viņiem, un Hroza iedzīvotāji saprot, ka solidaritāte un atbalsts ir tas, kas palīdzēs viņiem pārvarēt šo grūto laiku.

Starptautiskā reakcija un palīdzība

Visā pasaulē Hrozas traģēdija ir piesaistījusi uzmanību un izsaukusi spēcīgas starptautiskas reakcijas. Daudzās valstīs tika rīkoti labdarības pasākumi, lai sniegtu atbalstu ciemata iedzīvotājiem. Tieši šī starptautiskā solidāritāte ir ļāvusi ciema iedzīvotājiem sajust, ka viņi nav vieni savās sāpēs. Hroza paliks atmiņā kā traģēdijas simbols, kas norāda uz karā zaudētajām dzīvēm un nepieciešamību pēc miera. Pēc gada ikviens ir aicināts apdomāt, cik svarīgi ir atbalstīt viens otru šajos grūtajos laikos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas