• 2024. gada 20. augusts 20:00
  • NRA
  • 9

Ideja, kā mājas apstākļos pagatavot dārzeņu buljona kubiciņus

Veikalu buljona kubiciņu trūkumi

Mūsdienās veikalos pieejami dažādi buljona kubiciņi, taču lielākoties tie nav veselīgi. Šie kubiciņi bieži satur kaitīgu ingredienšu sarakstu, kurā dominē liels sāls daudzums. Liela sāls klātbūtne var negatīvi ietekmēt mūsu veselību, palielinot risku saslimt ar dažādām slimībām, piemēram, sirds un asinsvadu slimībām. Ja vēlaties saglabāt labu veselību un vienlaikus pagatavot garšīgu ēdienu, ir vērts apsvērt iespēju pašiem pagatavot dārzeņu buljona kubiciņus.

Pašu pagatavoti dārzeņu buljona kubiciņi

Lai mājas apstākļos pats izgatavotu dārzeņu buljona kubiciņus, nepieciešami tikai daži dabīgi produkti. Šis process ļauj jums kontroli pār sastāvdaļām, tādējādi varat izvēlēties veselīgas un garšīgas izejvielas. Ja vēlaties izmantot sezonālos dārzeņus un garšaugus, varat pielāgot recepti savām vēlmēm un sezonas piedāvājumam.

Receptes pamatprincipi

Lai pagatavotu dārzeņu buljona kubiciņus, jums būs nepieciešams šāds sastāvdaļu komplekts: burkāni, selerijas, sīpoli, ķiploki un garšaugi – piemēram, pētersīļi vai timiāns. Pirmkārt, dārzeņus ir jāsagatavo - sagriež kubiciņos un jācep nelielā eļļā, lai izsautētu to aromātu. Pēc tam, kad dārzeņi ir mīksti, pievienojiet ūdeni un vāriet apmēram stundu, lai izdalītos garša. Kad buljons istabas temperatūrā ir atdzisis, to ievietojiet ledusskapī un pēc tam sagrieziet mazos kubiņos.

Glabāšana un lietošana

Izgatavoto dārzeņu buljona kubiciņu varat ievietot saldētavā, kur tie saglabāsies ilgstoši. Kad jums nepieciešams buljons, vienkārši izņemiet nepieciešamo kubiciņu skaitu un pievienojiet tos zupām, mērcēm vai citiem ēdieniem. Tā jūs ne tikai ietaupīsiet laiku, bet arī būsit droši par to, ko ēdat.

Secinājums

Pašu pagatavoti dārzeņu buljona kubiciņi ir ne tikai veselīgāka izvēle, bet arī lieliska iespēja piesātināt ēdienu ar intensīvu garšu. Izvairieties no veikalos pieejamajiem, ar konservantiem un pārāk daudz sāls piesātinātajiem kubiciņiem un izvēlieties dabīgas sastāvdaļas tiedota ēdiena gatavošanai. Aicinām jūs izmēģināt šo recepti mājas apstākļos un izbaudīt pašu gatavotā buljona labumus!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas