Influenceres Jutas Kupres un režisora Mika Ozoliņa ģimenes parādā, kā orkāns ietekmējis viņu dzīvesPašmāju slavenības
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 29. septembris 16:12
  • TV3
  • 11

Influenceres Jutas Kupres un režisora Mika Ozoliņa ģimenes parādā, kā orkāns ietekmējis viņu dzīves

Orkāna Helēna sekas Amerikā

Amerika šobrīd saskaras ar postošām sekām, ko radījusi pēdējā laikā spēcīgais orkāns Helēna. Stihija ir iznīcinājusi mājas, radījusi plašus plūdus un bērna iedzīvotājiem ir nācies pielāgoties jaunajiem apstākļiem. Šī dabas katastrofa ir skārusi arī latviešus, kuri dzīvo Amerikā un ir tieši izvērsuši sociālos projektus, lai atbalstītu cietušos.

Jutas Kupres un Jura izaicinājumi

Influencere un skropstiņu meistare Juta Kupre, kā arī viņas vīrs Juris, nenogurstoši dalās savās pieredzēs sociālajos tīklos. Viņu mājvieta tika tieši skarta ar orkāna spēku, un viņi dalās ar šokējošām bildēm, kurās redzamas postījumu sekas. Juta atklāj, ka ir nepieciešams atjaunot ne tikai mājas, bet arī savus apvārdījumus, jo stihijas dēļ ir zaudēti dārgi instrumenti un iekārtas.

Mika Ozoliņa un Ivonnas pieredze

Režisors Miks Ozoliņš kopā ar sievu Ivonnu arī saskārās ar orkāna radītajiem izaicinājumiem. Miks savā socializēšanās platformā dalījās ar to, kā viņi centušies palikt droši un kā viņi ir pielāgojušies jaunajai realitātei. Viņu pieeja izceļ sabiedriskās atbildības aspektu, aicinot citus latviešus būt solidāriem un sniegt atbalstu cietušajiem.

Sabiedrības reakcija un atbalsts

Latvieši, kas dzīvo visā Amerikā, nav iegrimuši izmisumā. Viņi ir aktīvi dalījušies ar savām pieredzēm un atbalsta iniciatīvām sociālajos tīklos. Vairāki influenceri un mākslinieki ir uzsākuši labdarības projektus, lai vērstu uzmanību uz cietušajiem. Šī situācija ir ne tikai izsaukusi solidaritāti, bet arī izcēlusi latviešu kopienas spēku un cīņas garu.

Nākotnes cerības

Neskatoties uz pašreizējām grūtībām, gan Juta Kupre, gan Miks Ozoliņš ir apņēmības pilni atjaunot savu dzīvi. Viņu stāsti kalpo par iedvesmu citiem, pierādot, ka kopiena spēlē būtisku lomu grūtību pārvarēšanā. Latvieši šobrīd apvienojas, lai palīdzētu viens otram un atkal atjaunotu cerības uz gaismu pēc tumšajiem laikiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas