Ja Ukraina piedzīvotu kodolkatastrofu, Latvijā radiācijas līmenis būtu zemsZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Ja Ukraina piedzīvotu kodolkatastrofu, Latvijā radiācijas līmenis būtu zems

Ukrainas kodolkatastrofa: Ietekme uz Latviju

Ja Ukrainā notiktu kāds kodoltrieciena incidents vai uzbrukums Zaporižjas atomelektrostacijai, Latvijas iedzīvotājiem nevajadzētu uztraukties par radiācijas līmeni. Saskaņā ar Valsts vides dienesta Radiācijas drošības centra direktores Daces Šatrovskas teikto, radiācijas līmenis Latvijā joprojām būtu zems, un valsts iestādes ir sagatavojušas rīcības scenārijus šādiem gadījumiem.

Valsts iestāžu gatavība

Dace Šatrovska uzsvēra, ka ir izstrādāti konkrēti rīcības plāni ne tikai globāla mēroga kodolriskiem, bet arī vietēja mēroga radiācijas apdraudējumiem. Šādas sagatavošanās nodrošina, ka valstij ir iespējams ātri un efektīvi reaģēt, ja radīsies nepieciešamība.

Iedzīvotāju drošība un informētība

Lai gan radiācijas līmenis Latvijā nebūtu apdraudēts, iedzīvotājiem ir svarīgi būt informētiem par iespējamām krīzes situācijām un priekšrocībām, ko sniedz valsts Šādas sagatavošanās ļoti veicina sabiedrības drošības sajūtu un samazina paniku, kas varētu rasties krīzes situācijās.

Kopsavilkums

Kopumā, ja Ukrainā notiktu kodolkatastrofa, Latvijas iedzīvotājiem nav pamata panikai, jo radiācijas līmenis valstī paliktu stabils un zems. Valsts prad visus nepieciešamos pasākumus, lai sagatavotos potenciāliem radiācijas riskiem un nodrošinātu sabiedrības drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas