• 2024. gada 22. augusts 09:49
  • Delfi
  • 5

Jāatver diskusija par izmaiņām PVN, mudina investori, eksportētāji un bankas

Investoru, eksportētāju un banku aicinājums uz diskusiju

Latvijā pieaug bažas par plānoto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) palielināšanu, ko piedāvājusi Finanšu ministrija (FM). Ārvalstu investoru padome Latvijā (FICIL), Latvijas Eksportētāju asociācija "The Red Jackets" (LEA) un Latvijas Finanšu nozares asociācija (LFNA) ir izteikušas negatīvu nostāju pret šo nodokļu izmaiņu scenāriju un aicina uz aktīvu diskusiju par iespējām veikt PVN izmaiņas.

Nodokļu izmaiņu ietekme uz ekonomiku

Eksperti norāda, ka izmaiņas PVN likmēs var nopietni ietekmēt uzņēmējdarbības vidi. Investori un eksportētāji baidās, ka šādi soļi var mazināt konkurētspēju un palielināt izmaksas, tādējādi traucējot strauju ekonomikas attīstību. FICIL izpilddirektors norādīja, ka, ja nodokļu slogs pieaugs, tas negatīvi ietekmēs gan iekšējo, gan ārējo tirgu, kas jau tāpat piedzīvo izaicinājumus globālajā ekonomikā.

Izsmeļošs dialogs par PVN

FICIL, LEA un LFNA aicina valdību veidot plašu un izsmeļošu dialogu par PVN izmaiņām, jo īpaši ņemot vērā to ietekmi uz uzņēmējiem. Asociāciju pārstāvji uzsver, ka diskusijai jākļūst par platformu, kurā var apspriest visus aspektus un ieguvumus, kas saistīti ar nodokļu politiku. Viņi uzskata, ka valdībai jāklausās uzņēmēju viedokļos un jādara viss iespējams, lai radītu labvēlīgu investīciju vidi.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Nozaru asociācijas vienojas par nepieciešamību veidot stabilu un prognozējamu nodokļu politiku, kas veicinātu ekonomisko izaugsmi un attīstību. Šī diskusija par PVN izmaiņām ir būtiska, lai nodrošinātu ilgtspējīgu un konkurētspējīgu uzņēmējdarbības vidi Latvijā. Investori, eksportētāji un bankas cer, ka viņu aicinājums tiks uzklausīts un tiks izstrādāti risinājumi, kas atbalsta ne tikai valsts ekonomiku, bet arī attiecīgās nozares.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas