Jundzis: Tuvākajā nākotnē tanki no Krievijas vēl nenāks pāri robežaiLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 11:00
  • NRA
  • 2

Jundzis: Tuvākajā nākotnē tanki no Krievijas vēl nenāks pāri robežai

Tanku draudi un valsts drošība

Valsts drošība ir kļuvusi par primāro prioritāti, gatavojot nākamā gada un vidējā termiņa budžetu. Pirmais atjaunotās Latvijas aizsardzības ministrs Tālavs Jundzis uzsver, ka šāds solis ir nepieciešams, ņemot vērā iepriekšējo notikumu analīzi un reģionālo drošības situāciju.

Jundža vērtējums par Krievijas tankiem

Raidījumā "Kārtības rullis" Jundzis apliecināja, ka tuvākajā nākotnē tanki no Krievijas vēl nenāks pāri Latvijas robežai. Viņš uzsvēra, ka, lai gan ir būtiskas bažas par Krievijas militāro aktivitāti, Latvijas aizsardzības sistēma šobrīd ir spēcīga un gatava reaģēt uz iespējamām draudu situācijām.

Drošības politika un prognozes

Jundzis novērtē valsts drošības prioritāti kā pareizu un nepieciešamu. Viņš norāda, ka šādi ieguldījumi palīdzēs nostiprināt Latvijas aizsardzības spējas un mazinās iespējamās draudu sekas nākotnē. Aizsardzības ministrs uzskata, ka valdībai būs jāiegulda ne tikai militārajās struktūrās, bet arī civilās aizsardzības pasākumos, lai nodrošinātu visaptverošu valsts drošību.

Nākotnes izaicinājumi

Raugoties uz nākotni, Jundzis izsaka pārliecību, ka katram solim, kas tiek sperts valsts aizsardzības jomā, būs jābūt pārdomātam un stratēģiskam. Pastāvīgas pārmaiņas reģionālajā drošības vidē prasa no Latvijas neatlaidību un atvērtību sadarbībai ar sabiedrotajiem, lai nodrošinātu stabilu un drošu nākotni visai valstij.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas