Ideja brīvdienai! Muzejā "Kalāči" notiks dzejnieka Veidenbauma 157.dzimšanas dienas svinībasLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 10:18
  • NRA
  • 3

Ideja brīvdienai! Muzejā "Kalāči" notiks dzejnieka Veidenbauma 157.dzimšanas dienas svinības

Ievads

Šodien, 2023. gada 7. novembrī, muzejā "Kalāči", kas atrodas Liepas pagastā, notiks īpaša pasākuma svinības, atzīmējot dzejnieka Eduarda Veidenbauma 157. dzimšanas dienu. Šī ir lieliska iespēja visiem dzejas mīļotājiem un kultūras entuziastiem piedalīties pasākumā, kas veltīts vienam no nozīmīgākajiem Latvijas dzejniekiem.

Dzejas koncerts

Pasākuma centrā būs dzejas koncerts, kurā apmeklētājiem būs iespēja iepazīt Veidenbauma radošumu un viņa dzejas pasauli. Sākums plkst. 14.30, un, pēc muzeja pārstāves Baibas Rozes sniegtās informācijas, šī būs unikāla iespēja ne tikai baudīt dzeju, bet arī piedalīties svinībās, kas apvieno mākslu un kultūru.

Eduards Veidenbaums - mūžīgā vērtība

Eduards Veidenbaums, dzimis 1867. gadā, ir pazīstams ne tikai kā dzejnieks, bet arī kā kultūras attīstītājs, kura darbi joprojām ir aktuāli un iedvesmo daudzus mūsdienu dzejniekus. Viņa dzeja bieži vien ir saistīta ar dabas skaistumu, mīlestību un dzīves jēgu, tāpēc šis pasākums sola interesantu un emocionāli bagātu pieredzi visiem apmeklētājiem.

Aicinājums apmeklētājiem

Muzejs "Kalāči" aicina visus interesentus piedalīties šajā nozīmīgajā pasākumā un pieminēt Eduarda Veidenbauma devumu Latvijas kultūras mantojumā. Šāda veida pasākumi stiprina mūsu kopīgās saknes un atgādina par literatūras nozīmi mūsu ikdienā. Neaizmirstiet atnākt un svinēt kopā ar mums!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas