• 2024. gada 4. septembris 08:00
  • NRA
  • 10

Kaspars Pudāns: Mums pašiem jāveido savas tālo raķešu sistēmas

Mācības “Namejs 2024” un to mērķi

No 2. septembra līdz 8. oktobrim visā Latvijā norisināsies Nacionālo bruņoto spēku organizētās visaptverošas valsts aizsardzības mācības “Namejs 2024”. Šīs mācības ir ne tikai būtisks solis Latvijas aizsardzības stiprināšanai, bet arī iespēja mobilizēt visus valsts resursus un sabiedrību ap apdraudējumu nākotnē. Mācību galvenais uzdevums ir nodrošināt koordinētu un efektīvu rīcību dažādos aizsardzības scenārijos.

Kaspars Pudāns: Mums jāveido savas tālo raķešu sistēmas

Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns intervijā ar “Neatkarīgo” uzsvēra, cik svarīgi ir Latvijas pašu spēkiem veidot un attīstīt modernas aizsardzības tehnikas, tostarp tālo raķešu sistēmas. Viņš norādīja, ka, lai saglabātu valsts suverenitāti un nodrošinātu aizsardzību pret potenciāliem draudiem, ir nepieciešami spēcīgi un palielināmi aizsardzības kapacitātes elementi.

Visaptveroša aizsardzība un sabiedrības līdzdalība

Pudāns akcentēja, ka visaptveroša aizsardzība ir ne tikai armijas pienākums, bet arī katra iedzīvotāja atbildība. "Jāizglīto sabiedrība un jāpiedalās mācībās, tādējādi vairojot ne tikai civilās, bet arī militārās zināšanas," viņš teica. Pārdomāta sabiedrības iesaistīšana šajās mācībās palīdzēs radīt drošāku un apzinīgāku vidi visiem iedzīvotājiem.

Nākotnes izaicinājumi un iespējas

Brigādes ģenerālis izteica cerību, ka šīs mācības kalpos kā stimuls valsts aizsardzības attīstībai. “Mēs dzīvojam mainīgā pasaulē, kurā izaicinājumi ir arvien jauni,” uzsvēra Pudāns. “Tomēr ar apņēmību un inovācijām mēs varam izveidot spēcīgu un mūsdienīgu aizsardzības sistēmu, kas būs gatava jebkuram izaicinājumam.” Šīs mācības “Namejs 2024” neapšaubāmi sniegs iespēju iepazīties ar jaunākajām aizsardzības tehnoloģijām un veidot efektīvu sadarbību starp dažādām valsts aizsardzības struktūrām, sekmējot nacionālo drošību un stabilitāti.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas