• 2024. gada 26. augusts 15:47
  • Delfi
  • 8

Konkursā uz sabiedriskā medija valdi pieteikušies 78 kandidāti; politiķi kritiski par vadības algu

Konkursa rezultāti: liela interešu izteikšana

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) ir izsludinājusi atklātu konkursu uz pieciem jaunās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem. Uz šo amatu ir pieteikušies ne mazāk kā 78 kandidāti, kas norāda uz lielu interesi par iespēju piedalīties sabiedriskā medija attīstībā. Interesanti, ka daži kandidāti ir izvirzījuši savu kandidatūru vairāk nekā uz vienu amatu, kas varētu liecināt par viņu daudzpusīgajām spējām un ambīcijām.

Politiķu viedoklis: vadības atalgojums kā strīdus punkts

Kamēr konkursa dalībnieku skaits liecina par ievērojamu interesi un vēlmi piedalīties, politiķi ir sākuši paust kritiku par LSM vadībai solīto atalgojumu. Daži politiķi norāda, ka tas varētu būt pārāk augsts, ņemot vērā valsts budžeta ierobežojumus un nepieciešamību nodrošināt kvalitatīvu un pieejamu sabiedrisko mediju saturu visiem Latvijas iedzīvotājiem. Tomēr jāsaka, ka viņi paši nevar ietekmēt šo atalgojumu, jo tas tiek noteikts saskaņā ar SEPLP lēmumiem.

Priekšā gaidāmā konkurence un nākotnes perspektīvas

Ņemot vērā lielo kandidātu skaitu, LSM nākamajā valdē, visticamāk, sagaidīs spēcīgu konkurenci. Šis konkurss ir ieguvis nozīmību Latvijas mediju vidē kā iespēja ne tikai uzlabot sabiedriskā medija kvalitāti, bet arī ieviest jaunas idejas un inovatīvus risinājumus. Kandidāti ar dažādām pieredzēm un prasībām varētu veidot spēcīgu komandu, kas sekmētu LSM attīstību nākotnē. Lasītājiem būs jāseko līdzi tam, kā attīstīsies šis konkurss, un kādas sekas tas atstās uz Latvijas sabiedriskajiem medijiem kopumā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas