Krievijas uzvara radīs haosu pasaulē, brīdina Francijas ārlietu ministrsĀrvalstīs
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 16:37
  • TV3
  • 4

Krievijas uzvara radīs haosu pasaulē, brīdina Francijas ārlietu ministrs

Francijas ārlietu ministra brīdinājums

Francijas ārlietu ministrs Žans Noels Baro sestdien Kijivā izteica nopietnu brīdinājumu par sekām, ko varētu radīt Krievijas uzvara karā pret Ukrainu. Viņš norādīja, ka šāds iznākums varētu novest pie haosa ne tikai reģionā, bet arī visā pasaulē. Baro uzsvēra, ka šajā situācijā ir jāņem vērā, kādas sekas tas varētu radīt starptautiskajai politikai un kopējai drošības sistēmai.

Haosa potenciāls

Baro apgalvoja, ka Krievijas uzvara varētu iedragāt starptautiskās attiecības un radīt jaunas konfliktu zonas, kas var izvērsties par plašākām krīzēm. Viņš brīdināja, ka šāda situācija varētu veicināt citu agresīvu valstu rīcību, kas tādējādi justos stiprinātas un iedrošinātas rīkoties līdzīgi. Tādējādi starptautiskā sistēma varētu kļūt nenoteikta un nestabila.

Atbalsts Ukrainai

Francijas ārlietu ministrs aicināja starptautisko sabiedrību stiprināt atbalstu Ukrainai, lai novērstu šādu katastrofālu iznākumu. Viņš uzsvēra, ka ir svarīgi ne tikai sniegt militāro palīdzību, bet arī politiski un diplomātiski atbalstīt Ukrainu, lai nostiprinātu tās pozīcijas un nodrošinātu mieru reģionā.

Noslēguma domas

Žans Noels Baro ieteica visām valstīm apvienoties, lai radītu spēcīgu un vienotu fronti pret Krievijas agresiju. Viņš skaidri norādīja uz nepieciešamību nepieļaut, ka Krievijas uzvara pārvēršas par realitāti, kas varētu radīt haosu un nestabilitāti nākotnē. Pasaules liktenis, kā norādīja ministrs, ir atkarīgs no šīm izvēlēm šodien.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas