"Vecmodīgā" ābolu Šarlote latvju saimnieces Brigitas Puriņas gaumēReceptes
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 12:01
  • TV3
  • 4

"Vecmodīgā" ābolu Šarlote latvju saimnieces Brigitas Puriņas gaumē

Kāzu plūksnu šokolāde un āboli kā simboli

Kad visi ābolu kalni ir pārstrādāti un vīna balonos burbuļo gadsimtiem senās tehnoloģijas, brigita Puriņa ir gatava dalīties ar savu mīļāko recepti - "vecmodīgo" ābolu Šarloti. Katrs ābols viņas pagalmā ir ne tikai auglis, bet arī stāsts, kas atsauc atmiņā bērnības garšas un ģimenes svētkus. Šarlote simbolizē nostaļģiju un bezrūpību, ko bieži vien aizmirstam steidzīgajā ikdienā.

Brigitai Puriņai mīlestība pret dabu un ēdienu

Brigita Puriņa ir pazīstama kā latvju saimniece, kas pievērš uzmanību dažādiem gardiem pārsteigumiem un nostaļģiskām receptēm. Viņas dalība “Slow Food Straupe tirdziņā” ir lielisks piemērs, kā vietējā kultūra un tradīcijas tiek paustas caur ēdienu. Ābolu Šarlote, ko viņa cep, ir īsts mājas garšas simbols, kas iederas ne tikai rudens sezonā, bet arī ikdienas svētkos.

Šarlotes cepšanas procesā

Lai uzceptu “vecmodīgu” Šarloti, Brigita iesaka izmantot svaigus, sezonālus ābolus, kas nesen novākti no dārza. Viņas recepte ir vienkārša, taču ikvienam ir jāatrod savs noslēpums, lai Šarlote spētu uzmundrināt sirdis un radīt priekus ar katru kumosu. Sākot ar biskvīta mīklas sagatavošanu līdz ābolu slīpēšanai, katrs solis ir rūpīgi pārdomāts un veidots ar mīlestību.

Ikdienas svētki ar garšu un stilu

Brigita Puriņa uzsver, ka ēdiena gatavošana ir ne tikai process, bet arī emocionāla pieredze. Viņas ābolu Šarlote ir lielisks veids, kā pulcēt ģimeni un draugus, svinēt mazos brīžus un radīt svētku atmosfēru pavisam neatkarīgi no sezonas. Iespēja nogaršot šādu ēdienu “Slow Food Straupe tirdziņā” ir lieliska iespēja iedvesmoties un mācīties no pieredzējušām saimniecēm, kādā veidā radīt mājas siltumu caur ēdienu.

Nostiprināsim vietēja ražojuma tradīcijas

Latvijas kultūras saglabāšana ir katra saimnieka uzdevums, un Brigitas Puriņas "vecmodīgā" ābolu Šarlote ir viens no veidiem, kā turpināt šīs tradīcijas. Iedvesmojoties no laukiem un dārziem, viņa parāda, cik vērtīgs ir katrs vietējais produkts. Īstā garša nāk no īstajiem produktiem, un to ir vērts dalīties. Aicinām visus interesentus apmeklēt “Slow Food Straupe tirdziņu”, kur Brigita priecāsies dalīties savās zināšanās un noslēpumos, lai katrs no mums spētu sajust autentisko garšu un paņemt līdzi pavisam jaunas idejas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas