Rosina apsūdzēt policijas amatpersonu un privātdetektīvu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 08:36
  • LSM
  • 2

Rosina apsūdzēt policijas amatpersonu un privātdetektīvu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu

Iekšējās drošības birojs rīkojas

Iekšējās drošības birojs (IDB) ir nodevis prokuratūrai lietu, kurā apsūdzēta Rīgas reģiona pārvaldes policijas amatpersona un sertificēts privātdetektīvs par dienesta pilnvaru pārsniegšanu. Šī lieta izcēlusi plašu sabiedrības interesi, jo tā ir saistīta ar policijas un privāto detektīvu darbību ētiku un atbildību.

Izmeklēšanas detaļas

Izmeklēšanas laikā IDB ir noskaidrojusi, ka detektīvs ir saņēmis informāciju par konkrētu kriminālprocesu. Taču, kā izrādījies, policijas amatpersona, kas sniedza šīs ziņas, nebija pilnvarota veikt izmeklēšanu šajā lietā. Šāda rīcība ne vien pārkāpj likumu, bet arī apdraud sabiedrības uzticību policijai un tās struktūrām.

Sabiedrības reakcija

Notikums radījis satraukumu gan profesionāļu vidū, gan sabiedrībā. Daudzi uzskata, ka šādām rīcībām, kas pārkāpj dienesta pilnvaras, ir jābūt stingri sodītām, lai nodrošinātu likuma varu un atbildību visoles kārtībai. Sabiedriskie komentētāji aicina veikt papildu pārbaudes attiecībā uz citiem iespējamiem pārkāpumiem no policijas amatpersonu puses.

Nākotnes iespējas

Šī lieta kalpo par atgādinājumu par nepieciešamību lepnākā un rūpīgākā darbā policijas struktūrās. Ir būtiski, lai Latvijas sabiedrība varētu uzticēties tiesībaizsardzības orgāniem, un tāpēc šāda veida gadījumi jāizmeklē līdz dziļai izpratnei. IDB norādījusi, ka turpinās izmeklēšanu un, ja nepieciešams, uzsāks papildu procedūras, lai nodrošinātu likuma ievērošanu visos līmeņos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas