Kā sagatavot dārzu ziemai: svarīgākie darbi, kas vēl jāveic oktobrīMāja un dārzs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Kā sagatavot dārzu ziemai: svarīgākie darbi, kas vēl jāveic oktobrī

1. Sakņu dārza sagatavošana

Oktobris ir pēdējais brīdis, lai parūpētos par sakņu dārzu. Pārliecinieties, ka visām saknēm, piemēram, burkāniem, bietēm un kartupeļiem, ir nepieciešamā aizsardzība. Piemēram, īstos laika apstākļos tās var mulčēt ar zāģskaidām vai sausu lapu slāni, lai pasargātu no sala un mitruma zuduma.

2. Augu aizsardzība

Jo īpaši jādomā par citiem dārza augiem. Ja vien iespējams, pārklājiet tos ar agrīnu ziemas vāku vai speciālu audumu, kas pasargās no sala. Tāpat kā dārzniecības ražu, sargājiet arī skujkokus, kuri tiek bojāti putnu un dzīvnieku dēļ.

3. Mēslošanas un augsnes sagatavošana

Oktobris ir ideāls laiks, lai sagatavotu zemi nākamā gada audzēšanai. Apstrādājiet augsni ar mēslojumu, kas bagāts ar minerāliem un organiskām vielām. Tas nodrošinās augiem nepieciešamo barības vielu piegādi un uzlabos augsnes struktūru, radot ideālus apstākļus augiem pavasarī.

4. Rīku un inventāra uzglabāšana

Laiks ir arī padomāt par dārza rīku un inventāra uzglabāšanu. Nomazgājiet un notīriet visus rīkus, lai novērstu rūsēšanu un bojāšanos. Pārliecinieties, ka tie ir pareizi glabāti, lai tie saglabātu savu darbspēju nākamajā sezonā.

5. Dārza plānošana nākamajai sezonai

Oktobris ir arī lielisks laiks, lai padomātu par nākamo sezonu. Izstrādājiet plānu par to, ko vēlaties stādīt nākamgad, un kādā secībā tas tiks darīts. Šī plānošana palīdzēs optimizēt vietas izmantošanu un veicinās ražīgumu. Pat ja jums šķiet, ka dārza darbi ir beigušies, oktobris ir īstais laiks, lai veiktu svarīgas sagatavošanās darbības. Izmantojiet šo laiku, lai nodrošinātu savu dārzu un augus ziemas laikā, lai tie varētu uzziedēt un būt veselīgi nākamajā pavasarī.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas