FOTO. "Simbols bezatbildībai!" cilvēkiiem ir ideja, kādu "pieminekli" vajadzētu uzstutēt Rīgas centrāCiti
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 09:30
  • NRA
  • 4

FOTO. "Simbols bezatbildībai!" cilvēkiiem ir ideja, kādu "pieminekli" vajadzētu uzstutēt Rīgas centrā

Vairāk foto skaties šeit

Rīgas centrā nepieciešams "piemineklis" bezatbildībai

Nesen sabiedrībā izskanējusi neapmierinātība par valdības nespēju sniegt konkrētas atbildes par vairākiem aktuāliem jautājumiem. Visu uzmanību piesaistījusi padarīja gan "Rail Baltica" projekta nākotne un finansējums, gan Rīgas centra neskaidra nākotne ar "nepabeigto objektu" vaibstiem. Šādos apstākļos iedzīvotājiem radusies oriģināla ideja - uzstādīt Rīgas centrā pieminekli, kas simbolizētu bezatbildību.

Finansējuma trūkums un sabiedriskā neapmierinātība

Diskusijā par "Rail Baltica" projektu jautājums par tā finansējumu joprojām paliek atklāts. Daudzi iedzīvotāji jūtas apmulsuši, nespējot saprast, vai un kad projekts tiks īstenots. Vai Rīgas centrs turpinās iegūt jaunus, nepabeigtus objektus, kas simbolizē valsts neizlēmību un birokrātiju? Šī neskaidrība vēl vairāk slikta ir sabiedrības noskaņojumu, radot jautājumus par projekta patieso virzību.

Piemineklis - radoša reakcija uz izaicinājumiem

Papildus tam, sabiedrības uzmanību piesaistījusi nesen publiskotā informācija par 183 000 eiro vērtās militarizētās kompozīcijas izbūvi pie Ādažu bāzes. Šī ziņa radījusi plašu diskusiju un dusmas iedzīvotāju vidū, kuri jau ir pārspējuši kritikas robežas par valsts prioritātēm un izdevumiem. Tas kalpojis par stimulu radīt radošu un simbolisku risinājumu - pieminekli, kas būtu veltīts bezatbildībai, liekot ikvienam apdomāt valsts vadību un tās solījumus.

Sabiedrības balsojums par pieminekli

Pašlaik iedzīvotāji ir aicināti iesaistīties diskusijās, lai izlemtu, kāda forma un vēstījums būtu šim piemineklim. Vai tas varētu būt moderns mākslas darbs, vai arī monuments ar vēstījumu par valsts līdzekļu izšķērdēšanu? Viedokļi ir dažādi, taču skaidrs ir viens - sabiedrība vēlas redzēt atbildību un skaidrību, nevis turpināt saskarties ar neskaidrajām perspektīvām nākotnē. Rīgas centrā svarīgi radīt ne tikai jautājumus par bezatbildību, bet arī risinājumus, kas veidotu cerību uz aktīvāku un atbildīgāku valsts pārvaldi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas