Operas jaunais direktors Sandis Voldiņš: "Esmu ļoti pret dekoratīvu mākslu, "smukas melodijas skaistos tērpos" – tā nav attīstība"Pastaiga
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Operas jaunais direktors Sandis Voldiņš: "Esmu ļoti pret dekoratīvu mākslu, "smukas melodijas skaistos tērpos" – tā nav attīstība"

Jaunais direktors un viņa vīzija

Jaunā Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētāja Sandis Voldiņš sniedz lielu interviju žurnāla “Pastaiga” jaunajā numurā, kurā viņš atklāj savas ambīcijas un plānus, kā vadīt šo prestižo kultūras institūciju. Voldiņš uzsver, ka viņam ir skaidra redzējuma attiecībā uz operu, sakot: "Esmu ļoti pret dekoratīvu mākslu, 'smukas melodijas skaistos tērpos' – tā nav attīstība."

Sabrukusī tradīcija vai jauna virzība?

Voldīņa nostāja pret tradicionālajām mākslas normām ir izaicinājums Latvijas operai. Viņš uzskata, ka ir jāiznīcina novecojušās prakses, kas nerada reālu attīstību mākslā. Šajā kontekstā Voldiņš grib vērst uzmanību uz jauniem māksliniekiem un inovatīvām pieejām, lai opera kļūtu pieejamāka un modernāka.

100 gadi sirreālismā un jauns mākslinieciskais virziens

Voldīņš izceļ sirreālismu kā nozīmīgu iedvesmas avotu, atzīmējot simtgadi šai mākslas kustībai. Viņš uzsver, ka ir nepieciešams izpētīt un interpretēt šos mākslinieciskos virzienus, lai radītu jaunu un aizraujošu operas pieredzi. Gada jubilejas kontekstā Voldīņš plāno organizēt pasākumus un izstādes, kas atspoguļo sirreālisma būtību gan mākslā, gan arhitektūrā.

Virtuālā realitāte un innovācijas operā

Voldīņš arī piemin savu interesi par virtuālo realitāti un citiem mūsdienu tehnoloģiskiem risinājumiem operas mākslā. Viņš uzskata, ka šādas inovācijas varētu pievienot jaunas dimensijas tradicionālajai operas pieredzei, padarot to interaktīvāku un pievilcīgāku jaunajai auditorijai.

Secinājumi un nākotnes plāni

Jaunais direktors Sandi Voldiņš uzsver, ka Latvijas Nacionālajai operai ir nepieciešama pārvērtēšana un attīstība, lai tā spētu sekmīgi konkurēt ar citām starptautiskām operas mājām. Viņa vīzija par drosmīgiem, inovatīviem projektiem un mākslinieku jauno paaudzi ir solījums, ka nākotne derēs jaunajiem un talantīgajiem. Uzstādot augstas prasības kvalitātei un oriģinalitātei, Voldiņš cer, ka Latvijas opera kļūs par patvērumu ne tikai vietējiem māksliniekiem, bet arī starptautiskām operas mīļotāju kopienām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas