Laiks uz jūru pēc butēm! Ar ieteikumiem dalās makšķernieks Jānis Zariņš
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 12:20
  • LSM
  • 5

Laiks uz jūru pēc butēm! Ar ieteikumiem dalās makšķernieks Jānis Zariņš

Rudens makšķerēšanas laiks

Rudens ir kļuvis par gaidītu sezonu daudziem makšķerniekiem visā Latvijā. Arī šogad, kad aktīvā copes sezona noslēgusies, eksperti pievērš uzmanību jūras makšķerēšanai, jo var doties uz jūru un meklēt butes. Tas ir laiks, kad pieredze un padomi no profesionāļiem kļūst īpaši nepieciešami.

Butu makšķerēšana: padomi no Jāņa Zariņa

Latvijas Radio 2 raidījumā "Radio vilks dabā" makšķernieks un biedrības "Ar Makšķeri" vadītājs Jānis Zariņš dalījās savos ieteikumos, kā veiksmīgi pievērsties butu makšķerēšanai. Viņš uzsvēra, ka šajā sezonā galvenais ir pareiza pieeja ziemas makšķerēšanai un tas, kā sagatavoties loma izsniegšanai.

Makšķerēšanas rīki un paņēmieni

Jānis Zariņš ieteica mājas darbus - makšķerniekiem nepieciešams ņemt līdzi divas makšķeres un dažas garneļu. Tas ne tikai palielina iespēju noķert kāroto lomu, bet arī sniedz makšķerniekiem iespēju izmēģināt dažādas taktikas. Viņš uzsvēra, ka ir svarīgi izvēlēties piemērotākos rīkus un pielāgot tehniku atkarībā no apstākļiem un būtu īstais laiks doties pie jūras.

Kāpēc izvēlēties rudens sezonu?

Rudens ir īpašs laiks ne tikai salīdzinoši mierīgās atmosfēras dēļ, bet arī tāpēc, ka, piekrastē mainoties temperatūrām, butes kļūst aktīvākas un vieglāk noķeramas. Makšķernieki šajā sezonā var izbaudīt dabu un ļauties aizraujošiem brīžiem pie ūdens.

Secinājums

Kopā ar Jāni Zariņu un viņa padomiem, makšķerēšana jūrā pēc butēm kļūst par patīkamu un aizraujošu pieredzi ikvienam, kas vēlas baudīt rudens skaistumu un bagātību. Ja jūs esat makšķerēšanas entuziasts vai vienkārši gribat izmēģināt jaunas lietas, rudens ir ideāli piemērots laiks doties uz jūru un gūt neaizmirstamus mirkļus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas