Latvija uzsāk darbu pie Ukrainas digitālās infrastruktūras attīstībasLatvijā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 12:55
  • LA
  • 10

Latvija uzsāk darbu pie Ukrainas digitālās infrastruktūras attīstības

Latvijas iniciatīva Ukrainas digitālās infrastruktūras attīstībā

Latvija ir uzsākusi svarīgu sadarbību ar Ukrainu, lai veicinātu tās digitālās infrastruktūras attīstību. Satiksmes ministrija kopā ar Valsts akciju sabiedrību Elektroniskie Sakari (VAS ES) strādā pie projektiem, kuru mērķis ir modernizēt Ukrainas sakaru nozari un tuvināt to Eiropas Savienības standartiem.

Normatīvo aktu pielāgošana Eiropas Savienības prasībām

Projekta galvenais uzdevums ir palīdzēt Ukrainai pielāgot tās normatīvos aktus atbilstoši Eiropas Savienības prasībām. Tas ietvers radiofrekvenču spektra pārvaldības uzlabošanu un bezvadu tehnoloģiju ieviešanu, kas ir būtiski priekšnoteikumi efektīvas digitālās infrastruktūras attīstībai.

Telekomunikāciju sektora modernizācija

Šī iniciatīva ne tikai palīdzēs Ukrainai izstrādāt modernāku sakaru tīklu, bet arī veicinās tās telekomunikāciju sektora integrāciju plašākā Eiropas kontekstā. Šādi soļi ir svarīgi, lai Ukrainas iedzīvotāji varētu piekļūt moderno tehnoloģiju sniegtajām iespējām un uzlabotu ar informāciju saistītās pakalpojumu kvalitāti.

Ukrainas delegācijas ierašanās Latvijā

Turklāt šogad, foruma 5G Techritory ietvaros, Latvijas galvaspilsētu Rīgu apmeklēs Ukrainas delegācija. Šajā reizē tiks apspriesti turpmākie soļi un iespējas abu valstu sadarbībā digitālās infrastruktūras jomā. Šāda veida sadarbības veidošana ir solis uz priekšu ne tikai Ukrainas attīstībai, bet arī reģiona stabilitātes un drošības veicināšanai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas