• 2024. gada 30. jūlijs 11:49
  • Delfi
  • 9

Lielbritānijā Pjotram Avenam konfiscē vairāk nekā 750 000 mārciņu

Konfiskācijas vienošanās ar Pjotru Avenu

Lielbritānijā miljardiera Pjotra Avena īpašumu pārvaldnieks ir piekritis konfiscēt vairāk nekā 750 000 sterliņu mārciņu (aptuveni 870 000 eiro). Šī vienošanās ir veikta, lai izbeigtu gandrīz divus gadus ilgušo Lielbritānijas policijas izmeklēšanu par sankciju apiešanu. Šis solis nāk kā atbildes darbība uz Eiropas Savienības noteiktajām sankcijām, kas attiecas uz Avenu.

Eiropas Savienības sankcijas un to sekas

Pjotrs Avenis, kurš ir pazīstams kā viens no ievērojamākajiem Krievijas miljardieriem, ir pakļauts stingrām sankcijām, kuru mērķis ir ierobežot viņa piekļuvi finanšu resursiem un aktīviem pēc Krievijas agresijas pret Ukrainu. Lielbritānijas varas iestādes ir apņēmušās stingri uzraudzīt un izmeklēt visas iespējamās sankciju apiešanas darbības.

Policijas izmeklēšana ilga gandrīz divus gadus

Izmeklēšana, kas sākta pirms gandrīz diviem gadiem, ir bijusi vērsta uz Avena finanšu darījumiem un aktīvu pārvaldību. Policija ir centusies noskaidrot, vai miljardieris ir mēģinājis apiet noteiktās sankcijas un izmantot savus aktīvus neatbilstoši likumam. Šī vienošanās ar īpašumu pārvaldnieku tagad varēs ļaut Lielbritānijas varas iestādēm noslēgt šo izmeklēšanu.

Reakcijas un nākotnes perspektīvas

Šī situācija turpinās savākt plašu uzmanību gan no medijiem, gan sabiedrības, jo tā skar ne tikai Pjotra Avena bagātību, bet arī plašāku jautājumu par sankciju efektivitāti un to ievērošanu. Vai šāda vienošanās varētu ietekmēt turpmākās attiecības starp Lielbritāniju un Eiropas Savienību, paliek atklāts jautājums. Vienlaikus šis gadījums uzsvērti parāda, cik svarīgi ir izmeklēt un apkarot sankciju apiešanu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas