Liepājā vairākas ēkas apķēpātas ar Krievijas karu atbalstošiem simboliemKriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 9. oktobris 13:16
  • VS
  • 5

Liepājā vairākas ēkas apķēpātas ar Krievijas karu atbalstošiem simboliem

Ģenerāļa Baloža ielā notiek simbolu apķēpāšana

Liepājā, Ģenerāļa Baloža ielā, vairākas ēkas ir apķēpātas ar simboliem, kas atbalsta Krievijas karu pret Ukrainu. Valsts policija informēja, ka šie militāro agresiju un kara noziegumus slavinošie simboli ir uzzīmēti uz ēku fasādēm, konkrēti 11., 13., 17. un 19. mājām.

Iespējamais nozieguma laiks

Valsts policija pieļauj, ka krāsojums varētu būt veikts naktī no 2. uz 3. oktobri. Policija aicina ikvienu, kurš var sniegt informāciju par notikušo, zvanīt uz tālruņa numuru 110.

Simbolu izplatība citās vietās

Šī nav pirmā reize, kad Latvijā tiek fiksēti atbalsta simboli Krievijas militārā darbībā. Pagājušajā nedēļā Latgalē uz vairākiem objektiem tika konstatēti uzskrāpēti simboli "Z", kas atspoguļo atbalstu Krievijas sāktajai karadarbībai Ukrainā.

Policijas reaģēšana

Svētdien, 29. septembrī, policija saņēma ziņas par burtiem "Z", kas uzzīmēti uz ceļa aizsargbarjerām Balvu novada Rugāju pagastā. Šīs darbības turpinājās, 2. oktobrī fiksējot melnu "Z" uz koka Daugavpilī un svētdien, 6. oktobrī, uz pamestas ēkas Augšdaugavas novadā.

Administratīvais pārkāpums

Valsts policija skaidro, ka šajos gadījumos saskatāma militāras agresijas un kara slavinošas simbolikas izmantošana publiskā vietā. Visos minētajos gadījumos ir uzsākts administratīvais pārkāpuma process.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas