Lietuvā atvēlēti papildu 20 miljoni kaujas un izlūkošanas dronu iegādeiPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 26. jūlijs 13:08
  • NRA
  • 9

Lietuvā atvēlēti papildu 20 miljoni kaujas un izlūkošanas dronu iegādei

Lietuvas valdības lēmums par papildu investīcijām drošībā

Lietuva šogad piešķirs vēl 20 miljonus eiro dažāda veida kaujas un izlūkošanas bezpilota lidaparātu iegādei. Šo paziņojumu piektdien izteica aizsardzības ministrs Laurīns Kasčūns pēc tikšanās ar finanšu ministri Gintari Skaisti. Šāda uzmanība uz bezpilota tehnoloģijām norāda uz Lietuvas apņēmību uzlabot savas aizsardzības spējas un reaģēšanas efektivitāti potenciālo apdraudējumu gadījumā.

Bezpilota lidaparāti - nākotnes tehnoloģija

Kaujas un izlūkošanas droni kļūst par aizvien svarīgākiem instrumentiem mūsdienu karadarbībā. Tie nodrošina iespēju veikt izlūkošanu, nekaitējot cilvēkiem, un sniedz visaptverošu informāciju par notikumiem uz kaujas laukuma. Lietuva, apzinoties šīs tehnoloģijas potenciālu un nozīmi, ieguldīs papildu resursus, lai modernizētu un paplašinātu savu bezpilota lidaparātu floti.

Aizsardzības ministrs skaidro lēmuma būtību

Laurīns Kasčūns uzsvēra, ka šāds lēmums ir daļa no Lietuvas stratēģijas stiprināt nacionālo drošību un aizsardzības spējas. "Investīcijas bezpilota lidaparātu iegādē palīdzēs uzlabot mūsu spējas reaģēt uz dažādiem drošības izaicinājumiem un nodrošinās efektīvāku izlūkošanu," teica ministrs. Viņš arī norādīja uz nepieciešamību attīstīt jaunas tehnoloģijas, lai samazinātu riskus un palielinātu operatīvās situācijas izpratni.

Reaģējot uz reģionālajiem drošības izaicinājumiem

Lietuva savas aizsardzības spējas stiprina arī atbildot uz reģionālajiem drošības izaicinājumiem, īpaši attiecībā uz kaimiņvalsts Krievijas militārajām aktivitātēm. Papildu investīcijas bezpilota lidaparātu iegādē liecina par Lietuvas apņēmību saglabāt reģiona stabilitāti un drošību. Lietuva aktīvi sadarbojas ar NATO un citiem sabiedrotajiem, lai nodrošinātu savu un reģiona aizsardzību.

Noslēgumā

Šī papildu finansējuma piešķiršana kaujas un izlūkošanas dronu iegādei ir solis uz priekšu Lietuvas aizsardzības stratēģijā. Modernizējot un paplašinot militāro spēku, Lietuva ir apņēmusies nodrošināt savu nacionālo drošību un saglabāt reģionālo stabilitāti. Lēmums investēt modernās tehnoloģijās apliecina tās centienus būt gatavai atbildēt uz mūsdienu drošības izaicinājumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas