Marks Feigins skaidro, kam jānotiek, lai Ķīna varētu uzmest bumbu MaskavaiPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 26. jūlijs 10:06
  • NRA
  • 9

Marks Feigins skaidro, kam jānotiek, lai Ķīna varētu uzmest bumbu Maskavai

Ķīnas stratēģija attiecībās ar Krieviju

Advokāts Marks Feigins norāda, ka Ķīnas Tautas Republikas vadītājs Xi Jinping turpinās uzturēt labas attiecības ar Krieviju un Putinu tikai tik ilgi, kamēr tas kalpos viņa interesēm. Šī situācija liecina par Ķīnas skaidro plānu izmantot Krieviju kā stratēģisku partneri, lai nostiprinātu savu pozīciju pasaulē.

Kāpēc uzticība ir relatīva?

Feigins uzsver, ka partnerattiecības starp Ķīnu un Krieviju ir balstītas uz pragmatismu, nevis uz emocionālu tuvību. Ķīna varētu "uzmest bumbu" Maskavai tad, kad tā vairs neredzēs izdevīgumu šādā partnerībā. Ja Krievija kļūst par apgrūtinājumu, Pekina nevilcināsies pielāgot savu stratēģiju.

Globālā politika un Ķīnas mērķi

Saskaņā ar Feigina teiktā analīzi, Ķīna cenšas nostiprināt savu ietekmi globālā mērogā, un attiecības ar Krieviju ir tikai viens no instrumentiem šajos centienos. Pragmatisks piegājiens nozīmē, ka, ņemot vērā mainīgo starptautisko situāciju, Ķīna var mainīt savu attieksmi pret Krieviju atkarībā no situācijas globālajā arēnā.

Secinājumi

Marks Feigins sniedz skaidru priekšstatu par to, kā Ķīna plāno rīkoties attiecībās ar Krieviju. Lai gan šīs attiecības šobrīd ir tuvas, nozīmīgas izmaiņas globālajā politikā var novest pie Ķīnas stratēģijas maiņas, kas varētu ietekmēt Krievijas pozīciju pasaules arēnā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas