Daļā Francijas un Itālijas spēcīgs lietus un plūdi
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 07:09
  • LSM
  • 5

Daļā Francijas un Itālijas spēcīgs lietus un plūdi

Spēcīgās lietusgāzes Francijā

Daļā Francijas dienvidu reģionu ceturtdien un piektdien tika izsludināts augstākais, sarkanais plūdu brīdinājums. Spēcīgais lietus ir radījis nopietnus draudus iedzīvotājiem un to īpašumam. Daudzviet notikušas straujas upju līmeņu paaugstināšanās, kas novedis pie plūdu izplatīšanās. Vietējās pašvaldības ir brīdinājušas iedzīvotājus par iespējamām evakuācijām, ja situācija pasliktināsies.

Situācija Itālijas ziemeļrietumos

Tāpat arī Itālijas ziemeļrietumu daļā, kur spēcīgās lietusgāzes ir izraisījušas upju izgāšanos no krastiem, situācija ir kritiska. Cieš ne tikai infrastruktūra, bet arī daudzi māju īpašnieki, kuru īpašumi ir pakļauti applūšanai. Vietējo varasiestāžu iesaistīšanās ir būtiska, lai sniegtu palīdzību tiem, kuri ir guvuši zaudējumus.

Brīdinājumi un sniegtās rekomendācijas

Iedzīvotājiem Francijā un Itālijā tiek ieteikts palikt mājās un izvairīties no ceļojumiem, ja nav nepieciešams. Oficiālās iestādes aicina cilvēkus sekot līdzi laika prognozēm un ievērot visus drošības norādījumus. Tādējādi, iznākot ārā, ir svarīgi pārliecināties par drošām vietām un izvairīties no applūdušajām zonām.

Secinājumi un nākotnes prognozes

Šie ekstremālie laika apstākļi ir atgādinājums par klimata pārmaiņu radītajām sekām un to, cik svarīgi ir sagatavoties šādiem notikumiem. Gan Francijā, gan Itālijā tiek veikti pasākumi, lai uzlabotu ūdens pārvaldību un plūdu novēršanas sistēmas, taču, ņemot vērā rīcības nepieciešamību, pilnīgai atjaunošanai būs nepieciešams laiks un resursi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas