"Meta" atlaidusi darbiniekus, kuri uzņēmuma piešķirto pusdienu naudu iztērējuši citiem mērķiemTehnoloģijas
Foto un virsraksts: Delfi

"Meta" atlaidusi darbiniekus, kuri uzņēmuma piešķirto pusdienu naudu iztērējuši citiem mērķiem

Meta pieņem lēmumu atlaist darbiniekus

Tehnoloģiju uzņēmums "Meta" ir pieņēmis strauju lēmumu atlaist aptuveni divus desmitus darbinieku Losandželosā. Šī rīcība saistīta ar nepareizu uzņēmuma piešķirtās pusdienu naudas izmantošanu.

Pusdienu nauda kā pārkāptais noteikums

Uzņēmums saviem darbiniekiem piešķir 25 dolāru pusdienu naudu, tomēr izrādījies, ka vairāki darbinieki šo naudu ilgstoši izmantojuši citiem mērķiem. Pēc "Financial Times" ziņām, darbinieki iegādājušies kosmētikas preces, vīna glāzes, veļas mazgāšanas līdzekļus un citas nepārtikas preces, nevis ēdienreizes, kā paredzēts.

Atsaucība no sabiedrības un uzņēmuma reputācija

Šis solis radījis plašu rezonansi medijos un sociālajos tīklos, jo uzņēmums, kas ir tik aktīvs inovāciju un tehnoloģiju jomā, saskaras ar kritiku saistībā ar darbinieku lojalitātes un profesionālās ētikas jautājumiem. Daudzi uzskata, ka šāda rīcība ir neproporcionāla un var ietekmēt uzņēmuma reputāciju.

Uzņēmuma nākotne un darbinieku uzvedība

Šī situācija atgādina par nepieciešamību uzņēmumiem skaidri noteikt un komunicēt savus iekšējos noteikumus par darbinieku labumiem. "Meta" nākotnē varētu saskarties ar izaicinājumiem, ja darbiniekiem trūks izpratnes par to, kā pareizi izmantot piešķirtos labumus, tādējādi radot risku, ka turpmāk var notikt līdzīgas situācijas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas