• 2024. gada 22. aprīlis 17:10
  • TV3
  • 10

Nedēļas laikā uz Latvijas ceļiem fiksē vairāk nekā 13 tūkstošus ātruma pārkāpumu

Nedēļas laikā uz Latvijas ceļiem fiksē vairāk nekā 13 tūkstošus ātruma pārkāpumu

Aizvadītajā nedēļā Latvijā noritēja Eiropas ceļu policijas tīkla “Roadpol” (ceļu policija) akcija – “Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa”. Septiņas dienas papildu ikdienas ceļu satiksmes noteikumu ievērošanas kontrolei Valsts policija visā Latvijas teritorijā pievērsa pastiprinātu uzmanību tieši atļautā braukšanas ātruma ievērošanai, informē Valsts policija.

13 tūkstoši ātruma pārkāpumu

Valsts policija paziņoja, ka nedēļas laikā uz Latvijas ceļiem kopumā tika fiksēti vairāk nekā 13 tūkstoši ātruma pārkāpumu. Tas liecina par to, ka daudzi šo nedēļu laikā nesaskaņoja savu braukšanas ātrumu ar satiksmes noteikumiem un ierobežojumiem. Valsts policija atgādina, cik svarīgi ir ievērot noteikumus un neizolēties no citiem dalībniekiem ceļā.

Sekas un soda naudas

Policija arī uzsvēra, ka braukšanas ātruma pārkāpumi var izraisīt nopietnas situācijas un negadījumus uz ceļiem. Tādēļ tās pastiprināta uzmanība šajā jomā ir būtiska. Pārkāpējiem, kuri šajā nedēļā tika pieķerti pārsniedzot ātruma ierobežojumus, draud soda naudas un iespējams pat tiesiskas sekas.

Ieteikumi un atgādinājumi

Valsts policija aicina visus ceļu satiksmes dalībniekus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un atļautos braukšanas ātrumus. Tas ir svarīgs elements, lai uz Latvijas ceļiem valdītu drošība un katrs braucējs būtu drošībā.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas