• 2024. gada 26. augusts 13:13
  • TV3
  • 7

Nedēļas laikā uziet jau otro ar slēpni aprīkotu kravas furgonu migrantu pārvadāšanai

Jauni atklājumi Krāslavas novadā

Nedēļas laikā Krāslavas novadā notikušas divas satraucošas incidentus, kad robežsargi konstatējuši kravas furgonus, kas aprīkoti ar slēpņiem, paredzētiem nelegālo migrantu pārvadāšanai. Šie atklājumi apstiprina, ka reģions joprojām ir pievilcīgs maršruts cilvēku kontrabandistiem, kas izmanto nelikumīgas metodes, lai pārvietotu cilvēkus uz citām valstīm.

Otrā furgona atklāšana

Otrā ar slēpni aprīkotā furgona atklāšana notika pēc tam, kad robežsargi iepriekšējā nedēļā pamanīja līdzīgu transportlīdzekli. Konkrēti, pirmā furgona apturēšana notika pēc tam, kad tika saņemti paziņojumi par aizdomīgu aktivitāti šajā reģionā. Arī šoreiz tika atklāti migranti, kuri bija slēpti furgonā, gaidot nelegālo pārvietošanos uz citu valsti.

Robežsargu reakcija

Robežsargi pauž bažas par situācijas nopietnību un norāda uz nepieciešamību pastiprināt uzraudzību Latvijas- Baltkrievijas robežā. “Mēs redzam, ka kontrabandistu tīkls kļūst arvien aktīvāks un izveidotā infrastruktūra ļauj viņiem efektīvi veikt savas likumpārkāpējus,” atzīmēja vietējais robežsardzes pārstāvis. Tādējādi varētu būt nepieciešama papildu sadarbība ar citām valsts iestādēm un starptautiskām organizācijām.

Migrantu situācija

Šie atklājumi atgādina par biežo migrantu izmisuma un riskanto situāciju, kurā bieži nonāk cilvēki, kas meklē labākas dzīves iespējas. Tiek ziņots, ka migranti, kas tiek pārvadāti šādā veidā, bieži vien ir pakļauti fiziskas un psiholoģiskas vardarbības riskam, kā arī īslaicīgās aizturēšanas draudiem.

Noslēgumā

Sakarā ar pēdējām notikumu attīstībām Krāslavas novadā, ir svarīgi, ka sabiedrība un valsts iestādes apzinās situācijas nopietnību un strādā kopā, lai novērstu šādas nelegālas darbības. Šie incidenti ir vēl viens pierādījums nepieciešamībai risināt migrācijas jautājumus gan lokāli, gan starptautiski.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas