Operācijā ar šaujamieročiem aizturēti 46 nelegālie migranti un divi pārvadātājiKriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 8. oktobris 17:34
  • VS
  • 7

Operācijā ar šaujamieročiem aizturēti 46 nelegālie migranti un divi pārvadātāji

Operācija "Slazdi": Aizturēti 46 nelegālie migranti

Šī gada 8. oktobrī Valsts policija sadarbībā ar Valsts robežsardzi īstenoja apjomīgu operāciju "Slazdi", kuras laikā tika aizturēti 46 nelegālie migranti un divi pārvadātāji. Operācija norisinājās pie Latvijas-Baltkrievijas robežas, un tās mērķis bija apkarot nelikumīgu migrāciju un cilvēku pārvadāšanu.

Transportlīdzeklis ar viltotu policijas identitāti

Operācijas laikā tika atklāts transportlīdzeklis, kas bija aprīkots ar viltotām policijas identitātes krāsām un dublētu numurzīmi. Šo automašīnu izmantoja pārvadātāji, lai nelegāli transportētu migrantus. Valsts robežsardze, monitorējot pierobežas reģionus, pamanīja šo viltoto transportlīdzekli un nekavējoties informēja Valsts policiju.

Šaušanas incidents un ievainotie migranti

Vajājot transportlīdzekli, bēgošie vadītāji ignorēja likumsargu rīkojumus, kas lika policijai izmantot šaujamieročus. Rezultātā transportlīdzeklis tika apturēts, bet divi nelegālie migranti tika sašauti. Šobrīd viņi atrodas medicīnas iestādē stabilā stāvoklī, un dzīvībai svarīgi orgāni netika skarti. Vēl vienam migrantam bija nepieciešama medicīniskā palīdzība saistībā ar veselības pasliktināšanos.

Pārvadātāju aizturēšana un meklēšanas operācijas

Operācijas laikā viens no pārvadātājiem tika piedzīvots un aizturēts ātri, savukārt otrs izdevās bēgt mežā. Pēc vairākām stundām viņš tika aizturēts, gaidot taksometru, lai turpinātu ceļu. Operācijas laikā tika iesaistīti plaši Valsts policijas un Valsts robežsardzes resursi, tostarp droni un helikopteri.

Kriminālprocess pret pārvadātājiem

Valsts robežsardze ir uzsākusi kriminālprocesu pret aizturētajiem pārvadātājiem. Viņiem tiks izvirzītas apsūdzības pēc Krimināllikuma 285.1 panta trešās daļas par apzinātu personu nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikā, ja šāda iespēja nodrošināta vairāk nekā piecām personām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas