Pamata pārtikas produktu cenas pasaulē kāpj trakā tempā. Tiek nosaukti iemesliEkonomika
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 06:22
  • LA
  • 5

Pamata pārtikas produktu cenas pasaulē kāpj trakā tempā. Tiek nosaukti iemesli

Pārtikas cenu kāpums pasaulē

Pamatojoties uz jaunākajiem datiem, pamata pārtikas produktu cenas visā pasaulē piedzīvo strauju kāpumu. Šī parādība rada bažas ne tikai patērētājiem, bet arī ražotājiem un valdībām, kuru mērķis ir nodrošināt pieejamu pārtiku iedzīvotājiem.

Laika apstākļu svārstības un to ietekme

Sausums, lietus un ugunsgrēki no Āzijas līdz Amerikai būtiski ietekmē labības ražu šajā sezonā. Zemas ražas apstākļi, kas saistīti ar šiem nelabvēlīgajiem laika apstākļiem, ir galvenais iemesls straujajam cenu pieaugumam. Laika apstākļu svārstības rada piegādes nenoteiktību, kas liek patērētājiem maksāt vairāk par pamat pārtikas produktiem.

Ekspertu viedoklis

Maikls Vaitheds, agrobiznesa analītikas speciālists, norāda, ka "pēdējā laikā mēs esam redzējuši sliktāko laika apstākļu kombināciju". Šie neparedzamie apstākļi ir izraisījuši cenas kāpumu, jo piegāžu nenoteiktība pieprasa pircējiem investēt vairāk, nekā iepriekš. Ražotājiem ir jābūt uzmanīgiem, jo pārtikas tirgus ir jutīgs pret izmaiņām laika apstākļos, kas var ietekmēt ne vien cenas, bet arī patēriņu.

Nākotnes prognozes

Ja šī cenu kāpuma tendence turpināsies, tas var radīt nopietnas sekas gan patērētājiem, gan lielsaimniecībām. Ir gaidāmi jauni izaicinājumi pārtikas nodrošināšanai pasaulē. Tāpēc ir nepieciešams intensīvāk pievērst uzmanību lauksaimniecības jomas ilgtspējai un paredzēšanai, lai nākotnē saglabātu stabilas pārtikas cenas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas