Plūmju ievārījums - 2 pagatavošanas veidiReceptes
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 1. oktobris 18:03
  • NRA
  • 8

Plūmju ievārījums - 2 pagatavošanas veidi

Plūmju ievārījums: Garša un Aromāts

Plūmju ievārījums ir ne tikai garšīgs, bet arī aromātisks, tas izceļas ar spilgto garšu, kas piešķir papildus baudu jebkuram ēdienam. Šis ievārījums ir lieliska piedeva pankūkām un grauzdiņiem, radot patiesi neaizmirstamu kulinārijas pieredzi.

Pirmā metode: Tradicionālā plūmju ievārījuma pagatavošana

Tradicionālā plūmju ievārījuma pagatavošana ir vienkārša un neprasa daudz laika. Lai to izdarītu, jums būs nepieciešamas nogatavojušās plūmes, cukurs un citrons. Sāciet ar plūmju mazgāšanu, notīrīšanu un sagriešanu ceturtdaļās. Ievietojiet tās katliņā, pievienojiet cukuru un sulu no viena citrona. Vāriet uz vidējas uguns, līdz plūmes ir mīkstas un masa ir sablīvējusies. Pēc tam ievārījumu var ieliet sterilizētās burkās un pasniegt kopā ar pankūkām vai grauzdiņiem.

Otrā metode: Plūmju ievārījums ar spices

Ja vēlaties piedot savam ievārījumam neparastu garšu, izmēģiniet otro metodi, kurā iekļauti arī dažādi garšvielas. Šajā receptē jums būs nepieciešamas nogatavojušās plūmes, brūnais cukurs, kanēlis un muskatrieksts. Sāciet ar plūmju sagatavošanu, kā aprakstīts iepriekš, bet pievienojiet garšvielas, kad plūmes ir jau mērcē. Vāriet uz lēnas uguns, ļaujot garšvielām izdalīt savu aromātu. Šī metode radīs unikālu garšas sajūtu, kas noteikti iepriecinās jūsu garšas kārpiņas.

Sezonas labums

Yeravošanās sezonā dārzeņus, augļus un ogas vislabāk izmantot to dabiskajā stāvoklī. Plūmes ir visgudrākās segumā laiku, kad tās ir nogatavojušās, tāpēc nezudiet iespēju pagatavot plūmju ievārījumu, kamēr tās ir pieejamas. Šis ne tikai sniegs neatsveramu garšu, bet arī palīdzēs saglabāt vasaras garšu nākamajām ziemas dienām. Plūmju ievārījums ir ne tikai izdevīgs deserts, bet arī lielisks veids, kā iegūt labumu no sezonāliem augļiem un padarīt jūsu ēdienkarti vēl interesantāku. Iemācieties šīs divas receptes, un jūsu galds vienmēr būs piepildīts ar garšīgu ievārījumu!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas