Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji ASV prezidenta vēlēšanās dod priekšroku demokrātu kandidātei Kamalai HarisaiLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 11:31
  • NRA
  • 3

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji ASV prezidenta vēlēšanās dod priekšroku demokrātu kandidātei Kamalai Harisai

Vairākums atbalsta Kamalu Harisu

Pētījumu kompānija "Kantar" nesen veica situācijai aktuālu aptauju, lai noskaidrotu Baltijas valstu — Latvijas, Lietuvas un Igaunijas — iedzīvotāju attieksmi pret gaidāmajām ASV prezidenta vēlībām. Aptaujas rezultāti atklāja, ka lielākā daļa respondentu dod priekšroku demokrātu kandidātei Kamalai Harisai, kas liecina par spēcīgu atbalsta bāzi šai kandidātei starp Baltijas valstu iedzīvotājiem.

Attieksme pret ASV politiku

Daudzi aptaujas dalībnieki pauda, ka viņi nākotnē gaida no ASV vadības aktīvāku iesaisti Eiropas drošības jautājumos. Iedzīvotāji uzskata, ka Kamala Harisa, būdama pieredzējusi politiķe, spētu saglabāt stabilas un uzticamas attiecības starp Baltijas valstīm un Ameriku. Lielākā daļa respondentu uzsver, ka Harisas politiskā filozofija un viņas pārstāvētās vērtības ir tuvas vietējo iedzīvotāju interesēm.

Salīdzinošie rezultāti ar citiem kandidātiem

Papildus atbalstam Harisai, tika analizēti arī citu kandidātu rezultāti. Dažādiem republikāņu kandidātiem, piemēram, Ronam DeSantisam un Donaldam Trampam, atbalsta līmenis starp Baltijas iedzīvotājiem ir ievērojami zemāks. Respondenti bieži vien pauda bažas par republikāņu pieeju, kas, viņuprāt, varētu radīt spriedzi starp ASV un Eirāzijas reģionu.

Secinājumi un nākotnes prognozes

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju favorīte Kamala Harisa norāda uz būtisku tendenci Baltijas valstu sabiedrībā, kas vēlēšanās meklē stabilitāti un sadarbību. Pētījuma rezultāti liecina, ka, ja Harisa tiks izvēlēta par prezidentu, viņas politikai varētu būt pozitīva ietekme uz attiecībām starp ASV un Baltijas valstīm. Politiskie analītiķi norāda, ka šī situācija var veicināt vēl lielāku ASV iesaistīšanos reģionālo jautājumu risināšanā un drošības stiprināšanā nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas