• 2024. gada 5. septembris 10:17
  • VS
  • 9

Policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus

Policija veic aizturēšanu telefonkrāpšanas izmeklēšanas ietvaros

Valsts policija ir aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus, kuri, kā aizdomās turētās personas, ir saistīti ar telefonkrāpšanām, kurās apkrāpti vairāki Rīgas seniori. Aizturētie pildījuši kurjera lomu, pieņemot skaidru naudu no cietušajiem, kuri bija maldināti par saviem tuviniekiem.

Krāpšanas shēmas detalizācijas

Policijas sākotnējā izmeklēšanā noskaidrots, ka telefonkrāpnieki sazinājušies ar saviem upuriem pa stacionārajiem tālruņiem, apgalvojot, ka pārstāvot policiju. Viņi izplatījuši melīgas ziņas par ceļu satiksmes negadījumu, apgalvojot, ka, lai izvairītos no kriminālprocesa, nepieciešams samaksāt kompensāciju. Dažādi seniori nodoti krāpnieku rokās ievērojamas naudas summas, sākot no 3500 eiro līdz 50 000 eiro.

Krāpšanas apjoms un ietekme

Šī krāpšanas shēma ir radījusi ievērojamus finansiālus zaudējumus. Rīgas senioriem kopumā nodarīti zaudējumi, kas pārsniedz 295 950 eiro. Turklāt augustā līdzīga veida krāpšanas gadījumi ir novēroti arī Latgalē un Kurzemē, kur zaudējumi sasnieguši aptuveni 95 000 eiro un 13 500 eiro attiecīgi.

Aizturēto personu tiesāšana un turpmākās darbības

Policija ir lūgusi tiesu piemērot apcietinājumu aizturētajām personām, un tiesa ir apstiprinājusi šo lūgumu. Turklāt, kā daļa no izmeklēšanas operācijām, 3.septembrī tika novērsts vēl viens mēģinājums apkrāpt iedzīvotāju, par kuru aizturēts vēl viens Ukrainas pilsonis.

Atsauksmes no policijas un sabiedrības

Valsts policija aicina sabiedrību būt piesardzīgai un neuzticēties nepazīstamām personām, kas piezvana un mēģina izspiest naudu, iepriekš sagatavojot melīgus stāstus. Lai novērstu šāda veida krāpšanas, ikviens iedzīvotājs tiek aicināts ziņot par aizdomīgiem gadījumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas