Premjere: Jāvērtē nelietderīgi naudu tērējušu iestāžu sodīšanas ietekme uz pakalpojumu saņēmējiemZiņas
Foto un virsraksts: PRESS

Premjere: Jāvērtē nelietderīgi naudu tērējušu iestāžu sodīšanas ietekme uz pakalpojumu saņēmējiem

Premjeres paziņojums par sankciju ietekmi

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izteikusi savu viedokli par Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča priekšlikumu, kas attiecas uz sankciju piemērošanu tām iestādēm, kas nelietderīgi tērē valsts budžeta naudu. Siliņa uzsvēra, ka ir būtiski izvērtēt, kā šādu sankciju piemērošana varētu ietekmēt pakalpojumu saņēmējus, tostarp iedzīvotājus, uzņēmējus un nevalstiskās organizācijas.

Tiesiskuma un atbildības veicināšana

Siliņa norādīja, ka ir nepieciešams nodrošināt, lai sankciju piemērošana ne tikai sekmētu atbildību, bet arī neradītu negatīvas sekas tiem, kas paši nav vainīgi nelietderīgas izlietošanas rezultātā. Viņa aicināja ieklausīties tajās balsīs, kas pauž bažas par pakalpojumu kvalitātes samazināšanos gadījumā, ja iestādēm tiks noteikti stingri ierobežojumi.

Ietekme uz pakalpojumu saņēmējiem

Viens no centrālajiem jautājumiem, kas jāizvērš, ir tas, kā ieviestās sankcijas ietekmēs konkrētus pakalpojumu saņēmējus. Ja iestādes saskarsies ar finansiāliem zaudējumiem, tās varētu ierobežot sniegto pakalpojumu apjomu vai kvalitāti, kas galu galā ietekmētu visus iedzīvotājus un uzņēmumus, kas no šiem pakalpojumiem ir atkarīgi.

Uzdevums valdībai un sabiedrībai

Ministru prezidente aicina valdību padziļināti izvērtēt sekas un izstrādāt risinājumus, kas ļautu nodrošināt atbildību bez pakalpojumu kvalitātes pasliktināšanās. Sabiedrības līdzdalība un ekspertu atzinumi var būt vērtīgs resurss šajā procesā, lai rastu līdzsvaru starp atbildību un pakalpojumu kvalitāti.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas