Pāvests iecels 21 jaunu kardinālu, tostarp vienu no UkrainasĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Pāvests iecels 21 jaunu kardinālu, tostarp vienu no Ukrainas

Jauni kardināli Romas Katoļu baznīcā

Pāvests Francisks svētdien, 2023. gada 29. oktobrī, paziņoja par saviem plāniem iecelt 21 jaunu kardinālu. Šis solis ir daļa no viņa vēlmes stiprināt Romas Katoļu baznīcas hierarhiju un veicināt starptautisku izpratni par Baznīcas lomu mūsdienu pasaulē.

Ukrainas pārstāvis starp jaunajiem kardināliem

Īpaši ievērības cienīgs ir fakts, ka viens no ieceltiem kardināliem nāk no Ukrainas. Šis lēmums tiek uztverts kā spēcīgs atbalsta signāls Ukrainas katoļu kopienai, īpaši tās grūtībām un izaicinājumiem, ar kuriem tā saskaras pašreizējā konfliktu un krīžu laikā.

Pāvesta uzsvars uz globālo solidaritāti

Pāvests ir uzsvēris, ka jaunie kardināli pārstāvēs dažādas valstis un kultūras, sniedzot balsi dažādām pieredzēm un izaicinājumiem, ar kuriem saskaras Baznīca visā pasaulē. Tas ir solījums, ka Baznīca ir gatava stāvēt kopā ar ikvienu, kam nepieciešama palīdzība vai atbalsts, īpaši grūtajos laikos.

Kardinālu iecelšanas svinības

Svinības, kurās tiks iecelti jaunie kardināli, plānotas 2023. gada 5. novembrī. Pāvests gaida, ka šī ceremonija pulcēs daudzus ticīgos, kas vēlēsies iepazīties ar jaunajiem Baznīcas līderiem un būt daļa no šī nozīmīgā notikuma. Tas ir brīdis, kad tiks svinēta ne tikai Baznīcas simbolika, bet arī saikne starp dažādām tautām un kultūrām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas