Pusi no artilērijas šāviņiem karam pret Ukrainu Krievija saņem no ZiemeļkorejasĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Pusi no artilērijas šāviņiem karam pret Ukrainu Krievija saņem no Ziemeļkorejas

Krievija un Ziemeļkoreja: militārā sadarbība

Jaunākie dati liecina, ka Ziemeļkoreja spēlē nozīmīgu lomu Krievijas armiju apgādē, sniedzot viņiem nepieciešamās munīcijas. Saskaņā ar informāciju, Pjonjanga piegādā Krievijai pusi no aptuveni trim miljoniem artilērijas šāviņu, kas tiek izmantoti regulāri konfliktā pret Ukrainu. Šīs piegādes atklāj dziļākas militārās attiecības starp abām valstīm, kuras ir apsēstas ar saviem ģeopolitiskajiem mērķiem.

Artilērijas šāviņu nozīme Krievijas stratēģijā

Artilērija ir izšķiroša loma Krievijas kaujas taktikas stratēģijā, it īpaši attiecībā uz atbalstu frontes spēkiem. Aptuveni trīs miljoni šāviņu katru gadu ne tikai apliecina Krievijas armijas amatpersonu plānus, bet arī to kapacitāti ilgi turpināt militāro operāciju pret Ukrainu. Ziemeļkorejas piegādes ļauj Krievijai nodrošināt savas krājumu rezerves, kas ir nepieciešamas, lai uzturētu augstu karadarbības intensitāti.

Starptautiskās reakcijas un sekas

Šāda veida militāro sadarbību starp Krieviju un Ziemeļkoreju ir stipri nosodījusi starptautiskā sabiedrība, tostarp ANO un ASV. Šīs piegādes apdraud mieru un stabilitāti ne tikai Ukrainā, bet arī visā reģionā. Bez tam, Krievijas un Ziemeļkorejas tuvināšanās var izraisīt vēl lielākas raizes par kodolieroču izplatību un iespējamiem konfliktiem nākotnē.

Secinājumi

Kā redzams, Ziemeļkorejas loma Krievijas karā pret Ukrainu ir kļuvis aizvien nozīmīgāks. Šīs militārās piegādes, kas ietver artilērijas šāviņus, protestē ne tikai pret starptautiskajiem normatīviem, bet arī liecina par jaunu universālu apvienošanos, kad runa ir par varas dinamiku pasaulē. Aktuālā situācija turpina attīstīties, un būs būtiski sekot līdzi šiem notikumiem, jo tie var ietekmēt globālo drošību un stabilitāti nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas