«Re:Baltica» Rīgā atrod Somijas lielākā korupcijas skandāla figuranta īpašumus
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 12:20
  • LSM
  • 3

«Re:Baltica» Rīgā atrod Somijas lielākā korupcijas skandāla figuranta īpašumus

Skandāla izpratne

Pērnā gada 31. decembrī, publikācijas "Re:Baltica" redakcijā ienāca neparasta vēstule, kurā tika uzdots jautājums par Somijas korupcijas skandālu. Jurists Riks Jākobuss ziņoja par Interpola meklētu noziedznieku, kurš slēpj savus īpašumus Latvijā. Šī informācija ir iegūta, veicot izpēti, kad klients bija ieinteresēts īrēt telpas.

Informācijas nodošana Finanšu izlūkošanas dienestam

Jākobuss savā ziņojumā norādīja, ka informācija par slepenajiem īpašumiem tika nosūtīta Finanšu izlūkošanas dienestam (FID), taču izteica bažas, ka šī iestāde varētu nebūt pietiekami ieinteresēta pienākumu izpildē attiecībā uz Latvijas sabiedrību. "Varbūt „Re:Baltica” interesē?" tā aizdomīgi jautāja jurists.

Latvijas loma starptautiskajā kriminālprocesā

Latvijā konstatētie īpašumi, kas varētu piederēt Somijas korupcijas skandāla figurantam, liek domāt par šo valstu savstarpējām attiecībām, kā arī jautājumiem par to, kā efektīvi tiek vērsta uzmanība uz finanšu noziegumiem. Šis gadījums vērš uzmanību uz starptautisko sadarbību cīņā pret korupciju un noziedzību.

Sabiedrības interese un reakcija

Sabiedrība ir ieinteresēta šajā neviennozīmīgajā situācijā, jo tā apliecina, cik svarīgi ir izmeklēt un atklāt potenciālos pārkāpumus. "Re:Baltica" ir apņēmusies sekot līdzi lietas attīstībai un informēt sabiedrību par jaunākajiem atklājumiem saistībā ar šo skandālu, piedāvājot nepieciešamo pārredzamību.

Turpmākā darbība

Tā kā jautājumi par korupciju un noziedzību joprojām ir aktuāli, "Re:Baltica" iecerējusi iegūt vairāk informācijas par šiem īpašumiem un to īpašniekiem, lai nodrošinātu sabiedrības interešu aizsardzību un veicinātu taisnīgumu šajā sarežģītajā jautājumā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas