Rīgas iecere Upīša pieminekli pārzāģēt uz pusēm raisa karstas diskusijas
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 12:56
  • LSM
  • 11

Rīgas iecere Upīša pieminekli pārzāģēt uz pusēm raisa karstas diskusijas

Rīgas domes lēmums sazāģēt Upīša pieminekli

Rīgas dome ir pieņēmusi lēmumu pārzāģēt Andreja Upīša pieminekli, kas izraisījis plašas diskusijas sabiedrībā. Lēmums, kas saistīts ar pieminekļa stāvokli un tā nākotni, ir radījis krasi dalītas atsauksmes, no kurām daudzas ir negatīvas.

Viedokļi sociālajās platformās

"Tas ir tīrs vandālisms un savu priekšteču zaimošana," raksta kāds lietotājs sociālajā tīklā, norādot uz to, ka šādas darbības var negatīvi ietekmēt sabiedrības attieksmi pret kultūrvēsturisko mantojumu. Cits lietotājs uzsver, ka "pareizāk būtu demontēt vai atstāt" pieminekli, nevis veikt šāda veida destruktīvas darbības.

Kritika no speciālistiem

Diskusijās piedalījušies arī profesionāļi un kultūras eksperti, kuri kritizē Rīgas domes lēmumu. Tie apgalvo, ka šādās situācijās ir nepieciešams meklēt alternatīvus risinājumus, kas varētu ļaut saglabāt pieminekļa integritāti un vēstures vērtību, nevis to iznīcināt. Viens no speciālistiem uzsver: "Ir jāatrod risinājums, kas netraucē mūsu vēsturei un kultūrai."

Sabiedrības noskaņojums

Sabiedrība šķiet dalīta – daži priecājas, ka "izdevās" risināt šo jautājumu, taču lielākā daļa pauž sapratni par pieminekļa nozīmi un nevēlas to redzēt pārzāģētu. Diskusijas un debates tikai turpinās, ņemot vērā, ka šis lēmums var atstāt ilgtspējīgu ietekmi uz kultūras mantojuma apziņu Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas