Mediķiem turpmāk būs valsts apmaksātas veselības apdrošināšanas polisesLatvijā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 10:17
  • LA
  • 5

Mediķiem turpmāk būs valsts apmaksātas veselības apdrošināšanas polises

Valsts apmaksāta veselības apdrošināšana mediķiem

Latvijas veselības ministrija ir paziņojusi par nozīmīgām izmaiņām veselības apdrošināšanā, kas attieksies uz mediķiem valsts lielākajās slimnīcās. Ir izsludināts atkārtots iepirkums par veselības apdrošināšanu trīs valsts klīniskajām universitātes slimnīcām – Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcu (PSKUS), Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcu un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu (BKUS).

Ministra apstiprinājums

Veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) raidījumā "Svarīgais 3 minūtēs" apliecināja, ka šī iniciatīva ir daļa no valdības centieniem nodrošināt labākus apstākļus mediķiem un uzlabot veselības aprūpes sistēmu. Viņš uzsvēra, ka mediķu atbalsts ir būtisks, īpaši ņemot vērā viņu lomu sabiedrības veselībā.

Ieguvumi mediķiem

Valsts apmaksātās veselības apdrošināšanas polises piedāvās mediķiem piekļuvi kvalitatīvai veselības aprūpei, vienlaikus samazinot finansiālo slogu, kas saistīts ar privātās apdrošināšanas iegādi. Šis solis arī veicinās mediķu piesaisti valsts slimnīcām, kas ir ārkārtīgi svarīgi, ņemot vērā aktuālo speciālistu trūkumu Latvijas veselības aprūpes sistēmā.

Nākotnes perspektīvas

Šī iniciatīva ir tikai daļa no plašākām reformām veselības aprūpes jomā, un tās sekmēšana varētu kalpot par piemēru citiem valsts institūciju darbiniekiem. Ja šis modelis izrādīsies veiksmīgs, pastāv iespēja, ka valsts veselības apdrošināšanas programmas tiks paplašinātas arī uz citiem medicīnas darbiniekiem un speciālistiem, tādējādi uzlabojot vispārējo medicīnas sfēras kvalitāti un pieejamību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas