Rīgas lidostā par 51 miljonu eiro cels jaunu gaisa satiksmes torniEkonomika
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 17:34
  • TV3
  • 7

Rīgas lidostā par 51 miljonu eiro cels jaunu gaisa satiksmes torni

Jauna gaisa satiksmes torņa būvniecība Rīgas lidostā

Rīgas lidosta turpina attīstību, un tagad ir ziņas par jaunu, modernizētu gaisa satiksmes torni, kas tiks uzcelts par 51 miljonu eiro. VAS “Latvijas gaisa satiksme” (LGS) un SIA “Aimasa” ir oficiāli parakstījuši līgumu par Latvijas gaisa satiksmes ēkas pārbūvi un jaunā gaisa satiksmes vadības torņa kompleksa piebūvi. Šī iniciatīva ir daļa no plašākas stratēģijas, lai uzlabotu gaisa satiksmes pakalpojumus un palielinātu drošību.

Būvniecības projekts un tā nozīme

Jaunais gaisa satiksmes tornis ir paredzēts, lai uzlabotu lidostas operāciju efektivitāti un pārvaldību. Modernās tehnoloģijas un uzlabotā infrastruktūra ļaus gaisa satiksmes kontrolieriem labāk sekot līdzi visiem lidojumiem un nodrošināt augstāku drošības līmeni. Projekts ir svarīgs ne tikai lidostas attīstībai, bet arī Latvijas gaisa transporta sistēmas modernizācijai kopumā.

Finansējums un ilgtspējība

51 miljonu eiro finansējums nāk no valsts budžeta un Eiropas Savienības fondu atbalsta. Būvniecība tiks īstenota, ievērojot augstus kvalitātes un ilgtspējības standartus, tā tiks veidota ar mūsdienīgu energoefektīvo tehnoloģiju izmantošanu. Tas palīdzēs samazināt oglekļa pēdas nospiedumu un veicinās ilgtspējīgu attīstību lidostas darbībā.

Nākotnes izaugsme

Jāatzīmē, ka jaunā gaisa satiksmes torņa celtniecība ir tikai viens no daudziem attīstības projektiem Rīgas lidostā. Paredzams, ka šis projekts veicinās lidostas jaudu palielināšanos un padarīs to par konkurētspējīgāku starptautiskajā gaisa transportā. Arī pasažieriem tas sniegs vairāk iespēju un uzlabotu lidojuma pieredzi.

Noslēgums

Rīgas lidostas jaunā gaisa satiksmes torņa projekts ir solis uz priekšu valsts gaisa transporta nozarei. Arī nākotnē tiek plānots veikt uzlabojumus, lai atbilstu augošajām prasībām un nodrošinātu drošu un efektīvu gaisa satiksmi. Lidostas komanda un jaunā būvkompānija “Aimasa” ir apņēmības pilnas, un tās redz šajā projektā lielu potenciālu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas